Tractoren Geschiedenis

In 2017 viert Case IH 175 jaar als toonaangevende producent van landbouwmachines

Case IH, wereldleider op het gebied van landbouwmachines, staat aan het begin van een jaar van feestelijkheden op het hoofdkantoor in Racine, Wisconsin, ter herdenking van haar 175-jarige jubileum. Het was hier, op de oevers van de rivier Root, dat Jerome Increase Case het bedrijf “Racine Threshing Machine Works” oprichtte, met als doel een revolutionaire machine te bouwen die de graanoogst aanzienlijk zou versnellen.

“Ik vind het verbazingwekkend om te zien hoe ver de landbouw en onze onderneming gedurende de afgelopen 175 jaar zijn ontwikkeld, vooral als we bedenken dat we vandaag de dag sterker zijn dan ooit tevoren,” aldus Andreas Klauser, Case IH Brand President.

“De rode draad die we bij onze innovaties altijd benaderen, is onze klanten te voorzien van technologieën die steeds verder verbeterd worden en die hen in staat stellen om hun landbouwwerkzaamheden efficiënter en winstgevender te maken.

Mr. Case begon hiermee, hij werkte heel intensief met landbouwmachines vooraleer hij zijn eigen bedrijf opstartte en dit groeide uit tot een levenslange passie. Hij geloofde dat iedere machine die door zijn bedrijf werd gebouwd, de gedane beloftes waar moest maken, en hij zag er persoonlijk op toe dat dit ook gebeurde. Er gaat een beroemd verhaal dat hij ver naar een andere staat reisde om onderzoek te doen naar een probleem met een bepaalde machine, alhoewel hij al behoorlijk op leeftijd was. Deze principes blijven ons tot op de dag van vandaag inspireren en leiden.”

De begindagen van de onderneming waren nauw verbonden met die van de Amerikaanse economie: Amerikaanse pioniers verhuisden naar het westen en er werden nieuwe landbouwbedrijven gesticht om de groeiende bevolking in het oosten van voedsel te voorzien.
 

In 1869 bouwde Case de eerste tractor de werkt op stoom. Deze stond weliswaar op wielen, maar werd getrokken door paarden en werd uitsluitend gebruikt om andere machines aan te drijven.

In 1876 werd vervolgens de eerste zelfrijdende stoommachine gebouwd. Aangezien de stoommachines al snel de plaats van paarden innamen bij het dorsen, werd de “J.I. Case Threshing Machine Company”

in 1886 's werelds grootste producent van stoommachines.

In 1902 gingen in Chicago vijf bedrijven een fusie aan om de “International Harvester Company” te vormen. J.P. Morgan, de Amerikaanse bankier, toentertijd de belangrijkste persoon op het gebied van bedrijfsfinanciering en industriële consolidatie, bemiddelde bij deze transactie. In 1915 bouwde het bedrijf haar eerste maaidorser en in 1923 werd de Farmall® op de markt gebracht, de eerste Row Crop tractor ter wereld. Het betrof een revolutionair systeem van op elkaar afgestemde tractoren en werktuigen om te ploegen, cultiveren, zaaien en oogsten, een systeem dat garant stond voor meer productiviteit, betrouwbaarheid en veiligheid. International Harvester verkocht meer dan vijf miljoen Farmall-tractoren en kwam in 1977 met de Single
Rotor Axial-Flow® maaidorser, die de landbouwindustrie revolutioneerde met zijn eenvoud, graankwaliteit, aanpassing aan verschillende gewassen, hoge capaciteit zonder graanverliezen en hoge doorverkoopwaarde. Axial-Flow maaidorsers zetten vandaag de dag nog steeds de standaard als het gaat om oogstprestaties.

Case IH werd opgericht in 1985, toen J.I. Case de landbouwdivisie van International Harvester aankocht en van Case en IH één merk maakte. Het eerste product van Case IH was de Magnum-tractor, van 160 pk tot 240 pk. Deze werd in 1987 voor het eerst op de markt gebracht en werd de eerste tractor die de “Industrial Design Excellence Award” in de wacht sleepte. De Magnum, die tegenwoordig maximaal 435 pk produceert, is nog steeds één van de meest herkenbare producten van Case IH en er zijn al meer dan 150.000 exemplaren van verkocht.

De revolutionaire Quadtrac-tractor, die in 1996 op de markt werd gebracht, vestigde een nieuwe maatstaf en blijft ongeëvenaard. Tot deze familie behoort ook de krachtigste in serie geproduceerde tractor ter wereld, de Steiger® Quadtrac 620 met maximaal 692 pk, voor de allerhoogste trekkracht in combinatie met efficiënte en minimale bodemdruk.

Sinds de eeuwwisseling, met de herintroductie door Case IH van het merk Farmall, zijn de vernieuwingen en innovaties van het bedrijf onverminderd voortgegaan.

 • Case IH Advanced Farming Systems (AFS™), tot op 2,5 cm nauwkeurig, al meer dan twee decennia marktleider in de sector van de precisielandbouw , hiermee stelt Case IH landbouwers in staat om, dankzij de toepassing van satelliettechnologie, hun productiviteit en winstgevendheid te maximaliseren

 • In 1997 lanceerde Case IH de CVT (continu variabele transmissie)-technologie die ervoor zorgt dat CVX-tractoren een optimale combinatie van kracht en brandstofefficiëntie hebben. Dit door een perfecte harmonie van motor en transmissie.

 • De gepatenteerde ‘Efficient Power’-motortechnologieën zorgen ervoor dat de Case IH-machines aan de meest recente Stage IV (Tier 4 Final)-emissievoorschriften voldoen, zonder complexe uitlaatgasrecirculatiesystemen of roetfilters

 • In 2014 werd de Magnum 380 CVX verkozen tot ‘Tractor of the Year 2015’ op de EIMA in Bologna, Italië. In dat jaar bracht Case IH ook de Rowtrac op de markt, een machine die de voordelen van rupsband- en wieltractoren combineert

 • Ook in 2015 bleef Case IH prijzen winnen: de nieuwe Optum CVX tractor werd tijdens de Agritechnica beurs uitgeroepen tot ‘Machine of the Year 2016’. De juryleden waren onder de indruk van het fantastische ontwerp, de excellente verhouding tussen vermogen en gewicht, de manoeuvreerbaarheid, de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de machine.

 • De Optum 300 CVX behaalde de onderscheiding ‘Tractor of the Year 2017’ tijdens de in Italië gehouden EIMA 2016, waar de juryleden zich lovend uitlieten over een hoog vermogen en laag gewicht gekenmerkt ontwerp, dat beantwoord aan de behoeften van de Europese landbouwers. De beslissing om deze onderscheiding toe te kennen aan Case IH vormt een erkenning van onze ‘focus op landbouwers’-filosofie en het belang van de Optum CVX binnen het groeiende marktsegment van tractoren met hoog vermogen/compacte afmetingen

 • Bezoekers van de Farm Progress Show in de USA in 2016 waren onder de indruk van Case IH's presentatie van het Autonome Tractor Concept. Autonoom werken met een grote verscheidenheid aan werktuigen, dit baanbrekende concept is ontwikkeld om de landbouw efficiënter, economischer en milieuvriendelijker te maken, op een moment dat het vinden van gekwalificeerde arbeidskrachten voor landbouwers in vele delen van de wereld steeds moeilijker wordt.

“Het 175-jarige jubileum van Case IH is het bewijs van vele jaren waarin kwaliteit, volharding en progressie centraal stonden. Het is ook een gelegenheid om na te denken over onze leidende principes van innovatieve engineering, efficiënt vermogen en agronomisch design, een filosofie die we ook in de toekomst zullen blijven volgen,” voegt Andreas Klauser toe.

“Ik weet zeker dat als Mr. Case het bedrijf vandaag zou kunnen zien, hij onmiddellijk zou merken dat de kernwaarden die hij zoveel jaren geleden uitdroeg, nog steeds het hart vormen van alles wat we doen. Ik twijfel er niet aan dat hij het feit, dat wij via ons Customer Driven Product Design klanten betrekken bij iedere nieuwe serie, bij ieder model en bij iedere product-update zou goedkeuren, maar wat hij zou denken van het Autonomous Tractor Concept daar kunnen we alleen naar gissen!

“Wanneer ik kijk naar de enorme transformatie die de landbouw de afgelopen 175 jaar heeft ondergaan, is het geweldig spannend om te denken aan alles wat er gedurende de volgende 175 jaar bereikt zal kunnen worden. Ik weet zeker dat dit het onderwerp van gesprek zal zijn gedurende onze vieringen met klanten, dealers en werknemers.”

Bron :

CNH Industrial Belgium N.V.

BE 8210 Zedelgem

Gerelateerd

Tags

Case , 175 Jaar Case

Delen

 • Recent
 • Populair
 • Tag
 • Lely, de trekker van de toekomst

  Met deze bewering in de eerste door hun uitgegeven folder van de in 1970 geïntroduceerde Lely Hydro 90, maakte landbouwmachinefabrikant Lely uit het Hollandse Maasland duidelijk dat ze een comple...
 • Trattorini Lugli

  Trattorini Lugli,  een  strijd van David tegen Goliath De Verenigde Staten zijn de bakermat van de tractor. Toch mogen we ook de invloed van de Europese fabrikanten  niet onderschatt...
 • 100 jaar John Deere tractoren

  Mannheim, 14 maart 2018 – vandaag 100 jaar geleden, betrad Deere & Company de tractormarkt. Het grootste succesverhaal in de agrarische machine industrie begon met de Waterloo Boy in de Vere...
 • 70 JAAR STEYR

  Tijdens het 70-jarig jubileum blikken we terug op een succesverhaal, dat gekenmerkt wordt door economische uitdagingen, technische ontwikkelingen en grote successen. Want wat kort na de oorlog tussen ...