Nieuws
08 september 2019

O.T.L. Ledenrondrit

Voor de 14° maal werd onze leden rondrit georganiseerd waarbij enkel onze leden kunnen deelnemen met hun Oldtimer trekker. We trachten ieder jaar onze
leden zo goed mogelijk in de watten te leggen waarbij we als vereniging een steentje bijleggen omtrent de onkosten aan ontbijt, drankstop en andere voorzieningen en onze
leden aan een economische prijs ruim voorzien worden op deze rondrit. 

Het liep niet allemaal van een leien dakje om vertrek- en aankomst vast te leggen.De route was uitgestippeld doch door een aantal mislopen afspraken dienden deze
enkel keren te worden gewijzigd en eveneens diende de route aangepast te worden. Toen de derde afspraak ook nog in het water viel, werd het hef in eigen handen genomen
en werd Het Veldcafé aangesproken om te voorzien als vertrek- en eindpunt. De route werd terug aangepast, werd opgeslagen op GPS en deze info door gezonden naar de begeleidersploeg onder leiding van Kenneth die zo enkele dagen voordien de rit konden verkennen, eventuele wegenwerken doorgeven en aanpassen.
Al bij al is dit perfect gelukt.
 

Naar het idee van Ingrid van ‘tVeldcafé werd er afgesproken om als ontbijt voor onze deelnemers
koffie en spek met ei te voorzien met boterham en als eindpunt een consumptie met een ijsje.
Zo afgesproken za gedaan. Daar er wegenwerken was de straat afgesloten voor het verkeer en
hadden onze tractoren ruimte bij overvloed om hen te parkeren. Met onze begeleiders werd er afgesproken
om de rit aan te vangen omstreeks 9u30, dus dienden we vanaf 8u30 samen te komen aan het Veldcafé
om met onze 70 deelnemers op het terras te genieten van het aangename ontbijt wat vanzelfsprekend bij iedereen in de smak viel.  

Mooi op tijd werden de tractoren op gang gebracht om met zijn allen de eerste 24 km in colonne af te leggen
onder de deskundige leiding van Kenneth en zijn kompanen. De rit richting Laarne was voor mezelf een herhaling daar we
dit meerdere malen hadden afgelegd met het John Deere Gator Treffen tijdens het Flanders Horse Event in Beervelde.
Bij sommigen waren de wegen reeds deels gekend door voegere rondritten en bij anderen helemaal niet.
De bedoeling was in dit gedeelte zoveel mogelijk Off Road te gaan via landelijke grintwegen waar we goed in geslaagd waren. 

Omstreeks12u arriveerden we in café De Kapelle bij Jan en Carine. Daar had ondertussen onze traiteurdienst Van Heule de
frieten, groenten en biefstukken voorbereid zodanig we na het nuttigen van een drankje ons allen konden settelen aan tafel in de tent.
Ook dit middagmaal biefstuk/friet viel bij iedereen goed in de smaak en bracht alleen maar pluspunten toe aan onze rondrit.
Na deze appetijt en nog enkele consumpties onder elkaar en genietende van een stralende zon werd er afscheid genomen van onze gastheren
en werd de rit verder gezet via binnenwegen doorheen Laarne waarbij we in Destelbergen terug Off Road gingen en via de Brugstraat en
Stationsstraat de mooie rechte Kasteeldreef insloegen om zo naar de N70 te gaan en Lochristi centrum doorkruisten en zo onze club en de tractoren voorzien
van onze vlag konden laten zien in onze dorpskom. Zo kon men ook bemerken wat O.T.TL. zowat in zijn mars  heeft met onze leden.

 Verder gingen we linksaf richting Lochristi-Hijfte waar we een drinkstop hadden ingeplant in ons vergaderlokaal De Kneut bij Robert en Marie-Louse.
Door het uitsteken klimaat nam bijna iedereen plaats op de terras stoelen om ondereen hun verhaal reeds te doen van de afgelopen rit en de samenhorigheid.
Na enkele dankjes namen we de colonne terug op dreef om dan via Hijfte en Zaffelare richtind Moebeke-Waas te kunnen rijden. Net voorbij de grens van Zeveneken
namen we in Eksaarde terug de grintwegen en 2 stroken banen tussen de maïsvelden om de laatste kilometers af te leggen van onze in totaal 57 km lange rondrit. 

Terug aangekomen in het Veldcafé stonden Ingrid en haar team reeds klaar om iedereen te voorzien van een lekker ijsje en de nodige consumpties op het terras.
Afsluitend van onze rit mochten we meerder positieve reacties ontvangen van de deelnemers over het welslagen van deze rondrit.

Omstreeks 18u reden de meeste deelnemers huiswaarts, doch toch een aantal bleef nog nagenieten n het gezellige café samen met de andere stamgasten.
Net als bij andere rondritten ,maar zeker bij deze hadden de afwezigen ongelijk om niet deel  te kunnen nemen.
Het was een zeer gezellige rondrit met super kameraadschap onder onze leden en deelnemers.  

Verslag Raf Janssens
Foto’s : Philiippe Van Damme en Raf Janssens

Gerelateerd