Nieuws
17 juli 2016

Zondag 17 juli 2016 Bezoek aan Open Deur Jozef Van Puyvelde

Met een aantal van onze leden en ons bestuur brachten we deze zondag een bezoek aan de Open Deur van ons actief lid Jozef Van Puyvelde in Belsele. De locatie was voor iedereen goed herkenbaar door de verschillende oldtimervlaggen die wapperden aan de oprit waarbij ook een aantal oldtimer tractoren de oprit versierden. Er was een gezellig buitenterras voorzien waar onze leden gezellig samen rond de grote tuintafel zaten te praten.

We werden onmiddellijk verwelkomd door Jozef en Angèle die ons enkele toelichtingen gaven over de nieuwigheden aan oldtimeritems in de omgebouwde schuur. Jozef heeft een 20- tal tractoren waarbij er dit jaar enkele nieuwe aanwinsten het gamma uitbreidden.
De voorliefde voor de Same tractoren is bij Jozef heel goed herkenbaar en meerdere staan te pronken in de omgebouwde schuur. We kunnen echter ook opmerken dat er toch ook nog ergens iets broeit met John Deere tractoren.

Zo is er een Lanz 2016 anno 1956 aangekocht van een ander clublid. Ook een Mc Cormick WD6  anno 1965. Beiden gerestaureerd en Jozef kennende rijklaar zoals al de andere tractoren en machines in deze verzameling. Naast de Smetryns uit Schellebelle (1940) met een aangebouwde Gebr. Claas Harsewinkel stropers werd er een echte Belgische maaidorser aangeschaft Clayson M103 van bouwjaar 1965 met 3m maaibord. Ook de Claas Maximum lagedrukpers stond netjes uitgestald nadat deze tijdens onze Historische Dagen een ware persdemo had gegeven naast onze Gregoire dorskast. Ook een houten aalbak  van 1930 hoorde bij de nieuwe aankopen.

Verder was er allerlei te vinden aan oude ambachten, machines, huishoudtoestellen en uitbeeldingen van het reilen en zeilen op een boerderij. Meerdere van de bezoekers en onze leden herkenden verschillende items van in hun kindertijd.

Steeds de moeite waard om een bezoek te brengen eventueel in groep en op afspraak  in de Gentstraat 147 te 9111 Belsele. Contact : 0495 406 783 of jozef.vanpuyvelde@telenet.be

Naast het bezoek aan deze schuur hadden we ook afgesproken met onze organiserende leden voor onze ledenrondrit op 4 september. Op een minimum van tijd werd er aan een gezellige tafel bij een koffie of een trappist de route en bezienswaardigheden vastgelegd om
onze leden terug een verrassende rondrit te geven in een nog voor de meesten onbekend gebied. Het belooft terug een ontdekking voor onze leden te worden.
Om deze prachtige zomerdag af te sluiten werd er onder het “welkom-spandoek” een groepsfoto genomen van onze aanwezige leden samen met de gastheer en –vrouw.

Last but not least merkten we naast de bar en pannenkoekenkeuken een speciaal ingerichte hoek met foto’s en herinneringen van ons clubgebeuren
en aan Eric, ons gewezen bestuurslid.

Verslag en foto’s : Raf Janssens

Gerelateerd