Nieuws
15 december 2017

Zaal liep vol voor OTL eetfestijn

Elk jaar omstreeks half december vult OTL-voorzitter Raf Janssens samen met het O.T.L. bestuur de Beerveldse feestzaal Breughel met enthousiaste oldtimer tractor fanaten. Het blijft een raadsel hoe zej dat voor mekaar krijgen, maar ze doen het toch maar.

Puike ontvangst

De OTL-leden kregen bij aankomst een warm onthaal met aperitief en versnaperingen. Men hield ook rekening met de geldende BOB-campagne, niemand was verplicht om alcohol te nuttigen. Trouwens de meesten hadden hun eigen “BOB” of was het “Babette” meegebracht. Voorzitter Raf Janssens gaf in zijn welkomstwoord een bijzondere aandacht voor de talrijk opgekomen OTL-leden uit alle windstreken. Hij overliep de vele optredens van OTL en besloot met een bijzonder woord van dank, zowel aan de eigenaars van de stopplaatsen bij uitstappen, als aan de medeorganisatoren bestuursleden en vooral de vele gepassioneerde deelnemers. Zonder deze laatsten geen geslaagde ronkende uitstappen.

Geschiedenis van de tractoren

Men zegt wel eens “tussen de soep en de patatten”. Hier was het na de patatten dat een zeer interessante voordracht werd gegeven over de geschiedenis van de tractoren door Roger Van Bastelaere uit Lokeren. Hij begon zijn verhaal van de tractoren met eraan te herinneren dat het “grote” landbouwvervoer oorspronkelijk begon met een span van trekossen, om vervolgens een zeer grote evolutie door te maken. Voor alle “oldtimers” die hij besprak, en waarmee hij de evolutie aanschouwelijk voorstelde had hij ook een dia van mee gebracht. Velen smaakten zijn boeiend verhaal dank zij zijn visuele voorstelling.

Breughel doet Breughel alle eer aan.

De meeste aanwezige OTL-leden zijn mensen van “den buiten”. Na één teljoor zouden ze met honger naar huis gaan. Maar hier geen nood, Tom van feestzaal Breughel stuurde zijn medewerkers een tweede maal de zaal in, en gesmuld werd er. Pompoensoep van de bovenste plank. Gevold door speenvarken “Forestière” met herfstgroentjes en gratin van aardpeer. Een niet alledaags menu met zorg uitgekozen tot eenieders voldoening, zoals we gewoon zijn van “den Breughel”. Aangepaste dranken waren in de prijs inbegrepen tot en met de koffie. Ge wilt niet weten wat ge gemist hebt. Ondertussen liep er doorlopend een projectie van beelden over het voorbij OTL werkjaar 2017, velen herkenden zich hierop. Er werden “zoete” herinneringen boven gehaald.

Landbouw miniatuurbeurs in hallen sierteeltbedrijf “Floréac”

Traditie getrouw konden de leden na de koffie hun lidmaatschap vernieuwen. Ook voor wie zich een OTL fleece, hemd of ander toebehoren wou aanschaffen stonden Hilde en Kathleen paraat om de leden van het nodige te voorzien. Ondertussen stelde de voorzitter het komend OTL-jaarprogramma voor. In het oog sprong daarbij de eerstkomende Landbouw Miniatuurbeurs van zondag 28 januari. Met zijn nieuwe locatie het serrencomplex van het sierteeltbedrijf “Floréac” gelegen aan de Beerveldse Baan vlak nabij het kruispunt “Lozen Boer” rechtover de aldaar gelegen KMO zone.

Miniatuur pronkstuk dat zal verloot worden onder de bezoekers van de miniatuurbeurs was ook al op het eetfestijn te zien. Een mini mestkar van de firma “Dewa” ontwikkel door Preciesiemodelbouw Philippe Van Rijsselberghe uit Lokeren welke ook aanwezig zal zijn met een stand op de beurs.

Alleen al hiervoor zou men naar de miniatuurbeurs afzakken.

Gerelateerd