Nieuws
18 november 2022

Evaluatie Oldtimer Tractoren Weekend Verrebroek.

Het weekend van 7 &  8 mei werd er door Ford County Tractoren Gebroeders Stuer een weekend georganiseerd met op zaterdag een rondrit en op zondag een statische show en doorlopend een Trekker-Trek wedstrijd voor oldtimer standaard tractoren.
Dit alles ten voordele van het Kinderkankerfonds van het UZ Gent.
Een mooi initiatief van deze organisatie waren we van mening, niet echt wetende wat de eigenlijke reden hiervan was.

Nieuwe plek voor de tractoren
Op vrijdag 18 november waren Wout en ik uitgenodigd door Luc en Kamiel Stuer voor de overhandiging van de cheque aan het Kinderkankerfonds. Bij een drankje en een hapje waren 160 genodigden aanwezig, waaronder een groot aantal medewerkers en de sponsors van het hele gebeuren. Dit alles in een nieuw aangekochte ruimte van een 1200m² waar alle 40 Ford en County tractoren opgesteld staan van de Gebroeders.
Dit alleen al gaf een bijzondere indruk bij het binnenkomen van de loods.

Lange weg af te leggen voor kleindochter van Kamiel
Voordat de overhandiging van start ging, nam Chantal Stuer, de dochter van Kamiel het woord en bracht ons de toedracht en de link met het Kinderkankerfonds. Het werd even stil in de zaal toen Chantal haar verhaal vertelde. Op 1-jarige leeftijd werd bij Silke, de dochter van Chantal leukemie vastgesteld. Een zware klap voor het jonge gezin volgens mijns inziens. Jaren werd Silke behandeld in het UZ Gent op de Kankerafdeling  onder leiding van Professor Yves Benoit, de oprichter van deze afdeling in UZ Gent.

Meerdere geslaagde behandelingen hebben ervoor gezorgd dat Silke hedendaags, op 20-jarige leeftijd, aan de Universiteit van Parijs Mode kan studeren evenwel nog steeds onder medicatie en soms behandeling. Door de verschillende chemokuren en bestralingen is de immuniteit niet 100% en kan iedere lichte aandoening nog voor problemen zorgen. Doch door de uitstekende behandeling van het ziekenhuis en het thuisfront loopt alles in goede banen.
Helaas tijden de overhandiging van de bijdragen kon Silke ze niet aanwezig zijn, geveld door corona, zoals Chantal ons vertelde was ze in Quarantaine bij haar thuis. Doch door te hedendaagse technologie kon ze via Webcam alles meevolgen .

Megabedrag aan Kinderkankerfonds
Na de uiteenzetting door Chantal kwamen de overhandigingen van de verschillende cheques voor het Fonds. Daar Professor Benoit niet aanwezig kon zijn, werd hij vervangen door Mevr. Sylvie Van Laarakker. De eerste schenking kwam van De Smoufelbeekhoeve uit Maldegem vertegenwoordigd door de Jaak Vannevel en Vander Plaetse Koen samen met zijn echtgenote die het bedrag van 3.000 € konden schenken als bijdrage van hun Ford en Fordson dagen in Maldegem. Ann Van De Putte van De Beverse Truckers4Life kwam een cheque van 5.700 € afgeven. Last but not least was het de beurt aan de Gebroeders Stuer, samen met Lieven Van Moer, die het collosale bedrag van 25.000 € konden overhandigen van hun Oldtimerweekend in Verrebroek. Er kwam dus in totaal 33.700 € tengoede aan het Kinderkankerfonds en dit onder massaal applaus van de bezoekers.

Men zou kunnen denken alles goed afgelopen, maar helaas trof de familie Stuer begin 2022 terug een vaststelling van kanker, bij Luc Stuer, de broer van Kamiel. Getroffen door darmkanker ging Luc onmiddellijk in behandeling met een aantal zware chemokuren en enkele bestralingen en naderhand nog een operatie. Dit is alles vrij goed geslaagd en ze hebben Luc genezen verklaard.

Herhaling op 6 & 7 mei 2023
Omwille van de ervaring met de Kanker afdelingen hebben de Gebroeders Stuer, samen met Lieven besloten om op datum van 6 & 7 mei 2023 eenzelfde weekend te organiseren in Verrebroek volledig ten voordele van Vzw Peacock en Vitaz, beiden organisaties met een hart en zorg voor kankerpatiënten.

Een super initiatief dat hopelijk volgend jaar even goed mag slagen.
Iedere oldtimer liefhebber die dan een bezoek brengt, draagt een steentje bij .
Proficiat aan de milde schenkers en hun medewerkers en sponsors.

Tekst en Beeld : Raf Janssens

Gerelateerd