Nieuws
18 oktober 2015

Ruilbeurs, Onderdelenmarkt en Machineveiling

Binnen- en Buitenlandse standhouders
Een Ruilbeurs, Onderdelenmarkt , Rommelmarkt en een Machineveiling, voor elk wat wils kan men denken, wat ook het geval was. De Oldtimer liefhebber kon zijn gading vinden in de verschillende standen met onderdelen van onze favoriete standhouders uit België, Nederland en Duitsland. Vooral Bernd,  Remt en Mevr. Van Schie kunnen we al jaren verwelkomen op onze evenementen. Onze bezoekers kunnen ook op deze standhouders rekenen waarbij merendeels items op voorhand besteld worden via de telefoon of de website en kunnen afgehaald worden op onze beurs.

Voor elk wat wils
Net als de onderdelenmarkt gaat ook om 10u de Rommel- of Vlooienmarkt van start waar Jan met de Pet zich kan uitleven en allerlei, van huishoudelijke items tot tuinmaterialen, kan vinden. Ook de tractor en Oldtimer liefhebbers vinden soms een koopje of gebruiksmateriaal op deze markt .
Andersom lopen de Rommelmarkt bezoekers even langs op de onderdelenmarkt en vinden een nostalgisch materiaal of nieuw gereedschap bij de stand van Bernd of Remt. Voor onderdelenboeken, handleidingen en werkplaatsboeken kan men steeds terecht bij de stand van Mevr. Van Schie. Kortom deze 2 markten overlappen elkaar wat betreft bezoekers en verkoop items.
Op de machineveiling gaat het er dan anders aan toe waar de bezoekers in de voormiddag de te verkopen items kunnen bezichtigen en eventueel een schriftelijk bod doen voor zij die in de namiddag niet aanwezig kunnen zijn. Het aanbod op de veiling ging terug van klein naar groot en van nostalgisch naar bijna nieuw. Gereedschappen en klein materiaal kon men vinden in de schuur tuinbouw- en hobbymateriaal vond men net buiten de schuur op de beton. Op de weide dan de tractoren, grondbewerkingsmaterialen, aanhangers, stroklemmen enz.

Diana Spencer
Als klap op de vuurpijl was er de Austin Seven, een oldtimer auto met bouwjaar 1938 welke eigendom was geweest van de familie van Diana Spencer uit Engeland. Aan de boorddocumenten kon men opmerken dat de vroegere eigenaar van het voertuig inderdaad een oom van Lady Di’s moeder was. Dit verhaal  werd nagetrokken door de Royalty pers van Het Nieuwsblad, wat de wagen toch een meerwaarde gaf en waarbij de nieuwe tevreden eigenaar het een goede investering vond. De technische kant van de Austin werd dan ook bestudeerd door onze 2 techneuten Jan en Wout

Vroege koffie
Reeds voeg in de morgen arriveerden de eerste bezoekers voor de verschillende markten en aan de cafetaria. Aan de bar troffen we Oldtimer liefhebbers aan de verse koffie waarbij menig tractor- en rondritverhaal het gespreksonderwerp was. Verder in de voormiddag zagen we bezoekers uit de buurt of Groot-Lochristi het terrein opkomen en afzakken naar de bar in de schuur . Een extraatje aan bezoekers omwille van de Rommelmarkt, maar waar we verschillende gekende oldtimer liefhebbers aantroffen en de verhalen en de bal ging aan het rollen. Een goede manier om buurtbewoners, hobbyisten en Oldtimer fanaten samen te brengen met een gezellige pint en gesprek.

Veiling van klein tot groot
In de namiddag ging de verkoop per opbod van start waarbij 89 items onder de hamer gingen. De verkoop verliep aanvankelijk langzaam, doch op het einde van de veiling was er toch een ¾ van de items van de hand gegaan wat een mooi resultaat opleverde. Sommige items gingen voor een prikje van de hand, anderen aan een hoge prijs en nog anderen bleven ergens steken om dan onmiddellijk na de veiling, mits onderling overleg toch van de hand te gaan. De kers op de taart was het laatste item, de Austin Seven van Prinses Diana vonden de bezoekers. Een 3-tal liefhebbers boden op deze auto waarbij de uiteindelijke koper anoniem wenst te blijven maar heel tevreden was met zijn aankoop. Koper en verkoper schudden elkaar de hand waarbij de officiële boorddocumenten werden overhandigd en er nog een foto genomen werd van de verkopen door Lut van onze lokale krant “ Het Nieuwsbled”.

Lege koelkasten
Na het afsluiten van de veiling waren de standhouders aan het opruimen, met daarna nog een versterking van de innerlijke mens bij ons barpersoneel. Tot  omstreeks 20u de dranken in de koelkasten uitverkocht waren en iedereen tevreden en voldaan huiswaarts kon gaan na een gezellige dag in een zonnig klimaat .

Gerelateerd