Nieuws
07 mei 2023

6-7 mei 2023 Oldtimer Tractoren weekend Verrebroek

Beeld en Tekst : Raf Janssens

Voor de tweede maal op rij werd er door “Ford County Tractoren Gebroeders Stuer” een Oldtimer Tractoren Weekend ingericht voor het goede Doel.

Waar het vorig jaar met groot succes op opbrengst integraal ging naar het Kinderkankerfonds was de keuze dit jaar gevallen op “VZW Peacock en Vitaz” respectievelijk met een hart voor kankerpatiënten en sterk in zorg.

Samen met Lieven Van Moer en een hele rij sympathisanten en vrijwilligers onder de arm werd het terug een spetterend en geslaagd event. Een goede PR en stroom van helpers maakten van dit alles een gestroomlijnde machine.

Op Zaterdag 6 mei was er de jaarlijkse rondrit met de tractoren en de County’s waar er om 9u30 werd gestart met een 90 deelnemende voertuigen. Tijdens de Rit van 75 km  waren er 2 drankstops voorzien en een middagstop met Lunchpakket. Aansluitend om 18-19 was er  n de opgebouwde tent een BBQ voorzien waar er in totaal 400 gasten konden aanschuiven en hun voeten onder tafel konden zetten bij het afsluiten van deze mooie dag.

Zondagmorgen van in de vroegte kwamen de regenbuien richting Verrebroek waar men deed vrezen om het Zondag gebeuren te moeten afsluiten ook door regenval van zaterdagnacht.
Daar deze mannen niet bij de pakken blijven zitten heeft een klein team alles op alles gezet om de Trekbaan voor het TrekkerTrek gebeuren in een optimale toestand te brengen.Dit alles was gelukt en zoals gepland konden de deelnemers in de voormiddag kun krachten laten showen op het terrein met als Treklast de omgebouwde “Smurf” County van de Gebroeders Kamiel en Luc. Deze sleep trekker heeft al enkele malen zijn diensten bewezen onder andere tijdens de Ford dagen in Maldegem bij Jaak Van Nevel.

Er was ruime parking voorzien  met begeleiders om de auto’s optimaal te plaatsen op de weide met een maximaal te benutten oppervlakte. Van zodra op het terrein kom men een rij Oldtimer tractoren opmerken welke te toon stonden of in de wachtrij stonden voor het TrekkerTrek gebeuren. Er waren een 110 kandidaten voor de Trek wedstrijd vanaf 30 pk tot de Classic tractoren van een 100-150 pk.

Ook enkele Rups Oldtimer tractoren en/of licht Bulldozertjes waagden hun kans om Luc Stuer met zijn Smurf proberen tot het einde van de sleepbaan te trekken. Bij de ene lukte dit bij de andere soms niet. Maar het ging hem vooral om deel te nemen in een gemoedelijke sfeer met vrienden, buren en Oldtimer liefhebbers.

Allemaal niet of weinig opgedreven motoren waarbij de originaliteit en het natuurlijke van de tractoren naar boven kwam.
Dit op zich geeft al een gemoedelijke sfeer voor zowel de deelnemers, publiek en organisatie.

Leden van onze club hadden deel genomen aan de rondrit, anderen aan de BBQ en/of trekkertrek gebeuren of als bezoeker.. Kortom het was een gezellige bedoening.
Dikke duim voor de organisatie van de Gebroeders en van Lieven en het grote aantal vrijwilligers die instonden voor het goede verloop van het hele evenement zowel op het terrein als aan de Inkom, Parking en in de tent.

In de loop van de maand oktober zullen we nog te horen krijgen wat de opbrengst is van dit weekend en welk bedrag er aan de Goede Doelen kan geschonken worden . We houden jullie verder op de hoogte hiervan.

 

 

 

 

Gerelateerd