Nieuws
27 augustus 2019

41e editie Oogststoet Oostakker

Dinsdag 27 augustus was het verzamelen blazen op "de vaste stek" in de Pauwstraat , daar waar alles in gereedheid gebracht werd alvorens onze tocht aan te vatten.
De weergoden waren ons weerom gunstig , je zou het bijna een traditie kunnen noemen.

Onze OTL deelnemers werden  verdeeld tussen al dat moois, het had wel iets weg van een bloemencorso.De start van de stoet werd door de Belleman duidelijk in gang gerinkeld , de ijzeren  wielen van de Gregoire dorskast, getrokken door Aimé Van De Voorde , lieten hun ook goed horen.

Wout Van Delft trok met zijn Hanomag de aanhangwagen mee waar de OTL aardappelzeef op stond.

De mooi gerestaureerde Lanz Alldog van Willy Bauwens gaf plaats aan de kaartersclub, op afstand gevolgd door Jan Van Den Eeckhout met onze voorzitter zijn John Deere, waarachter de John Deere nr.4 maaibalk was bevestigd, promt gevolgd door één van de plaatselijke fanfare's.

De Willy's waren goed vertegenwoordigd, deze maal trok Willy Verlee de OTL aardappelplanter.

Tussen al dat moois kon de John Deere 3040 van ondergetekende niet ontbreken. Hij trok de reclamekar voor de Oldtimermeeting op de Werktuigendagen te Oudenaarde, met daarop onze 2 OTL masscottes Eline en Kenza, die met gulle hand niet minder dan 35kg snoepjes richting "vragende”  kinderhandjes maar ook "vragende " volwassenhanden gooiden.

Kortom, een vrolijke, gezellige opluistering door ons club, die na afloop nog even aan het vochtgehalte van de innerlijke mens dacht.

Olivier Van de Voorde

 

Gerelateerd