Nieuws
30 mei 2019

Rondrit Laarne Hemelvaartdag

Op Hemelvaartsdag  donderdag 30 mei 2019 werd de tweede rondrit georganiseerd aan café ‘tZand in Laarne in organisatie van Daniël De Storme, Eddy De Cock, Dirk Mertens, René De Lausney en de mensen van café ‘tZand uit de Zandstraat. Net als vorig jaar werden de deelnemers ontvangen op het terras van de café met een uitgebreid ontbijt met Spek en eieren en een heel assortiment beleg.

 

Het niet uitmuntede klimaat zorgde toch voor geen mineur onder de trekker bestuurders en hen die deelnamen aan het ontbijt bij een koffie en fruitsap. Omstreeks 10u werd de tourrit aangezet naar een Kapel in de buurt waar de tractoren werden gezegend door een geïnviteerde pastoor. Van daaruit ging de tocht richting Berlare centrum voor een eerste tussenstop in Café de Zavel. De rit werd uitgestippeld door Paul Durinck  die de omgeving en landelijke wegen  kent uit zijn broekzak.

 

Na de tussenstop ging het verder naar Berlare aan de Schelde met een bezoek aan het rustieke café ‘tOud Brughys bij Sofie De Dobbelaar. Geen onbekende voor onze leden waar er reeds tweemaal een stop gedaan werd met een middag lunch. Sofie afkomstig van Beervelde en reeds 21 jaar in de Horeca sector, weet steeds op een hartelijke wijze haar klanten te ontvangen en vooral als er een groep tractoren, auto’s of fietsers langskomen.

 

De zelfgemaakte soep met brood erbij smaakt voor iedereen waar een deel van de gasten in de Café zelf konden plaats nemen en een deel op het terras. Ook een streekbiertje ging er bij de meest wel in op deze gezellige plaats aan de Schelde. Een aanrader voor een bezoek voor iedereen die in de buurt van Berlare aan de Schelde komt.

 

Van daaruit werden de tractoren terug opgestart naar een volgende tussenstop bij een vroegere Fiat Tractor dealer voor een volgende drinkstop. Daar werd de drank voorzien door de inrichters zelf en van daaruit werd er verder gereden naar Willy en Brigitte Bauwens in Lede.

Willy kenende heeft de nodige voorbereidingen samen met Paul Durinck om het grootste deel van zijn tractoren ten toon te stellen tot groot genoegen van onze anciens en andere deelnemers . Een drankje werd voorzien en natuurlijk de nodige uitleg rondom de tractoren van de familie Bauwens. Niet ontbrekende gaf Willy een demonstratie met zijn Driewieler Kuhner Und Berger, Diesel Zwerg aan de genodigden .

 

Na dit prachtig bezoek aan één van onze leden ging de toch verder in één ruk naar de vertrekplaats Café ‘tZand in Laarne. Daar kon iedereen nog een drankje nuttigen vooraleer de familie De Lausney klaar was met de voorbereiding van het Beenhesp menu met friet en groenten. In de gezellige schuur en op het terras kon iedereen genieten van deze heerlijk avondlunch en werd er verder uitgebreid nagepraat over de rit van deze dag en aantal oldtimer ervaringen. Na enige drankjes ie iedereen voldaan en happy huiswaarts gekeerd na een geslaagde Oldtimerdag .

 

Volgens inlichtingen van de inrichters zal de volgende jaren de rondrit telkens doorgaan op Hemelvaartdag. Dus noteren in de agenda.

Gerelateerd