Nieuws
21 oktober 2018

Ruilbeurs, Rommelmarkt en Machineveiling

De inschrijvingen voor zowel onze Ruilbeurs, Rommelmarkt en de Machineveiling liepen vlot binnen
zodat we tijdig een inschatting konden maken voor de terrein indeling en het aantal aangebrachte materialen voor de veiling.  En met behulp van enkele vaste medewerkers en leden van onze club werd alles tijdig in orde gebracht op zaterdag om Zondag alles vlot laten te verlopen.

Vroeg uit de veren
Vanaf 8u in de morgen stonden Wout, Pascal en de Gebroeders De Graeve-De Braeve klaar om de standhouders op de weide naar hun standen te begeleiden, wat op zich telkens een heel werk is, maar deze mannen het toch steeds op een minimum van tijd tot een goed einde kunnen brengen .

Trouwe standhouders
Op de Ruilbeurs waren onze trouwe deelnemers terug aanwezig zoals Remt met zijn STIO stand, Bernd Kissinger met uitstekende nieuwe gereedschap materialen ,onze leden  Luc Bisschop en Antoine Martens hebben allerlei onderdelen en rariteiten bij hen wat de beurs kan opfleuren , net zoals de stand van Yves Lataire. Remt Godlieb had als extra een Nederlandse standhouder aangemoedigd om deel te nemen aan onze Onderdelenmarkt met allerlei items. Altijd leuk een nieuwe standhouder te kunnen verwelkomen. Als veteraan konden we de wel gekende Teun Dorst verwelkom uit Drente die vond dat er in ons clubblad en/of website gesproken werd van onze ancien 
standhouders en hij dacht met een bezoek aan onze beurs zijn naam ook wel zou vermeld worden, wat we natuurlijk met plezier doen voor deze gespecialiseerde onderdelen handelaar die wel steeds iets in petto heeft tussen zijn verschillende items.

Nieuwe clubleden
OM 10u gingen de deuren open voor de bezoekers, doch door het iets koudere klimaat was de opkomst niet erg groot tot 11u. Nadat de zon aan de horizon kwam na11u was er een toeloop van bezoekers voor de beide markten en geïnteresseerden voor de Machineveilnig.  Ondertussen had Pascal reeds de handen vol met de nodige uitleg te geven omtrent de werking van de veiling voor de nieuwkomers, het aanbieden van de cataloog, nieuwe kopers registreren en nieuwe en bestaande leden noteren die het lidgeld kwamen betalen voor het werkjaar 2019. Zo bleken we toch opnieuw een aantal nieuwe leden bij onze club te hebben wat op zich wijst dat de verschillende markten en veilingen een samenhang hebben met onze club. Altijd fijn om nieuwe leden te kunnen aantrekken.
Ook via onze website en bezoeken aan andere evenementen sprokkelen we nieuwe leden bij.

Belangstelling bij de veiling
Na de middag was er grote toeloop aan kandidaat kopers voor de veiling waarbij op een mum van tijd de schuur volzet was bij het begin van de veiling. Zoals andere veilingen was er een ruim aanbod van items zowel in de schuur, op de beton als op de weide. De te verkopen materialen ging van klein kruiwagen wiel tot Hogedrukreiniger, lastpost, waterpompen, grasmaaiers en ander uniek Historisch materiaal. Op de beton zagen we materialen richting Park en Tuin van zitmaaiers, Houthakselaars en andere materialen. Op de weide ging het van een 1-schaar ploeg tot een 6-scharige ploeg, Kipwagens van 3Ton tot 10 Ton, een aantal Oldtimer tractoren, grondbewerking machines een enkele ludieke transportwagens al dan niet in goede staat waarbij de meeste items een weg vonden naar een koper, zowel de Historische, jonge tweedehandse als de meest ludieke .

After Auction
Na de veiling werd er terug gezellig nagepraat aan de bar over de veiling en met onze leden over het afgelopen Oldtimer seizoen en de komende evenementen . Met hulp van enkele leden werd de schuur helemaal opgeruimd waarna we om 19u alles netjes konden afsluiten. Onze dank aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan de opbouw en de afbouw van deze heugelijke dag.
 
Foto’s en verslag : Raf Janssens

Gerelateerd