Nieuws
14 september 2008

O.T.L Leden rondrit

Om 9u30 s’morgens verzamelen zich een 30-tal tractoren op het O.T.L. terrein. Een ideale groep om de kleinere baantjes op te zoeken. Ongeduldig staan ze naast elkaar te puffen, precies of zelf de tractoren hebben er zin in. Het doet deugd als club om te zien hoe de leden uitkijken naar de talrijke oldtimer activiteiten, en hoe ze hun uiterste best doen om hun tractoren te kunnen showen op de OTL evenementen. Omstreeks 10u werd het spreekwoordelijke startschot gegeven en de colonne werd gevormd. Aangezien de groep niet te groot was werd er gekozen om enkele aarde- of grindwegen op te zoeken. Soms niet zo comfortabel om te rijden, naar een meer dan compenserende omgeving. Na  uurtjes kwamen we in de buurt van Eksaarde waar we onze lunch zouden nuttigen en waar we zouden aansluiten aan de Blauwbuikroute. Eens allemaal het maal aangesneden te hebben, kwamen de oldtimerverhalen even vlug op tafel als de kommen frieten. Ondertussen werden de bonnetjes voor de volgende drankstops en aandenken al uitgedeeld voor de Blauwbuikroute. Omstreeks half twee sloten we ons aan bij de tractoren welke al afgezakt waren naar Eksaarde.
Er werden ons mooie plekjes van Eksaarde voorgesteld bij de route en de eerste drankstop was meteen een schot in de roos. Gelegenheid Café (enkel tijdens Eksaarde kermis) de 16° statie, of ook wel achter de Verre Kapel genoemd was voor velen een onontdekt terrein. Na een stukje op het grondgebied van Stekene kwamen we terug in Eksaarde voor een tweede drankstop. Na ook  hier even halt gehouden te hebben zetten we onze tocht verder richting Eindstop, Eksaarde centrum. Na terug iets gedronken te hebben in café de Sportvriend werd er besloten om met een eerste groep terug naar het OTL terrein te rijden. Onderweg konden we ook nog de prijs van pechvogel uitreiken, aan een OTL lid, die de terugweg moest staken door een probleem met de brandstof. Een collega lid zag direct een mooie kans om het sleepvermogen van zijn nieuw gerestaureerde trekker te testen en nam de ongelukkige direct op sleeptouw. Van collegialiteit gesproken. Eens terug op het OTL terrein konden we nog nagenieten van een drankje aangeboden van de voorzitter op het OTL “Bonanza Terras.

We denken dat we kunnen besluiten dat we een hele mooie rit achter de rug hadden en dat (alweer) de afwezigen ongelijk gehad hebben.

Gerelateerd