Nieuws
05 augustus 2012

Wijkkermis De Groten Hoek Beervelde

WIJKKERMIS 5 augustus 2012

De grote hoek Beervelde

Kleine Buurt met grote Kermis

De Grote Hoek is een kleine buurt doch met een ruim kermisprogramma waar de buurt en groot aantal inwoners elkaar treffen tijdens één van de verschillende kermisdagen op Vrijdag, Zaterdag en Zondag. Op vrijdag was er in de tent een seniorennamiddag  met daarbovenop een Quizavond met een aantal prijzen. Op zaterdagavond kon men genieten van een Aperitief,  Ardens  gebraad met een muziek optreden van enkele artiesten. Deze kermis is ontstaan ergens in de jaren ’70, waarbij een precieze datum niet echt meer goed gekend is. De teugels zijn hedendaags in handen van Luc De Clercq en René Van De Voorde uit Beervelde. Mede door toedoen van de broer van René ons clublid Aimé Van De Voorde is er sinds 2011 een beperkt treffen met daarbij horende rondrit ontstaan.

Aperitief die Telde.

Op Zondag kon een volle tent mits inschrijving aanschuiven voor een koude schotel en dit gekoppeld aan een sneukelfietstocht doorheen Beervelde. Tegelijkertijd ging het evenement met de oldtimer tractoren door, waarbij ook deze deelnemers konden genieten van de koude schotel en een aantal drankjes die ze extra kregen van de organisatie. De eerste brommende tractoren  kwamen aan op het terrein om 11u en de overigen meldden zich binnen het half uur aan in de tent om eerst het huisaperitief te nuttigen. Een aantal deelnemers hadden zich moeten verontschuldigen wegens het goede weer om bepaalde oogsten op het land binnen te halen. De aanwezige trekkerbestuurders waren tevreden dat ze na hun drankjes konden aanschuiven voor de koude schotel daar meerdere lieten vallen dat het Aperitief Maison er één was “die telde en aan de ribben bleef plakken”. Blijkbaar was de kwaliteit evenredig met de kwantiteit.

Rondrit

Na alles genuttigd te hebben en nog een sterke koffie werden de tractoren gestart om de rondrit aan te vangen, uitgestippeld door de mensen van “De Grote Hoek”.

Met Aimé  aan de leiding van de stoet en zijn dame Rita als copiloot werd de colonne geloodst richting Lo-Bos - Lochristi-Hijfte waar onderweg een drankstop werd gedaan bij Freddy Van Calenberghe (waar ook de stop voorzien was voor de fietssneukeltour). Van daaruit werd op vraag van een menig deelnemer richting Desteldonk gereden, waar sommigen dolgraag met hun tractor langsgaan. Net zoals in ‘t Oud Vissershuis” bij Annie in Laarne, is ook in dit café in Desteldonk ons de reden onbekend waarom deze gemotoriseerde klanten zo gastvrij ontvangen worden door de charmante  jonge uitbaatster. Gelukkig spreken een aantal deelnemers een tweede taal om zich uit te drukken aan deze jonge schone. Een kleine domper  voor de bezoekers was het droevige nieuws de uitbaatster de zaak zou stopzetten aan het einde van de maand. Doch de bezoekers lieten zich niet ontgoochelen en genoten met volle teugen aan het laatste bezoek bij  Malaya. Na een droevig maar intens afscheid werd de tocht verder gezet doorheen Zaffelare-Dorp en zo verder via enkel landelijke wegen naar Zevenenken. Daar werd via de Drongenstraat de richting “De Grote Hoek” gereden, doch door een administratieve fout in het logboek, werd er verkeerd afgeslagen en zette de tocht zich verder richting Lokeren. Geen paniek onder de navigators, want een mooi binnenweg leidde hun via de Singeldreef toch richting Beervelde waar de route terug werd opgenomen om  te eindigen aan de feesttent omstreeks 17u.

Afsluiter.

Na de tractoren geparkeerd te hebben konden de bestuurders iets later dan verwacht, terug aan tafel gaan bij een bakje lekkere koffie en taart of gebak. Nadien werden de overgebleven drankbonnen opgebruikt en kwamen de verhalen boven over de afgelopen rit. De deelnemers waren ten volle enthousiast over de ontvangst van de organisatoren, de rit in de namiddag en natuurlijk het prachtige zonnige klimaat. Ondertussen waren ook de fietsers terug aangekomen van de  Sneukeltoer en werd de tent langzamerhand terug gevuld met een voldaan publiek. Gelukkig en voldaan keerden de meesten tussen 18u en 19u huiswaarts waar ze tevreden hun verhalen aan moeder de vrouw konden vertellen.                    

Terug een geslaagd treffen en rondrit met ondersteuning van onze club O.T.L.”De Lozen Boer”

Verslaggever Raf Janssens

Gerelateerd