Nieuws
29 juni 2014

tractor wijding Vosselaere

Traditiegetrouw  is er elk jaar de oldtimerbijeenkomst en tractor wijding in Vosselaere onder organisatie van clublid Luc Bisschop. Daar deze kermis gesponsord wordt door de gemeente zijn er een aantal positieve punten welke een groot aaltal deelnemers naar deze locatie trekt.  De maximum deelname is beperkt tot 100 tractoren welke jaarlijks vlot gehaald worden. Ook de steeds prachtig uitgestippelde rondrit en tractorwijding trekken de deelnemers aan.

 

Zeveneken versus Vosselaere

Daar dit evenement samen viel met Zeveneken kermis, opteerden een aantal deel te nemen in de buurt van O.T.L.. Doch degenen welke reeds ingeschreven waren voor dit evenement vertrokken vanaf 7u30 in colonne richting Vosselaere. De Weergoden waren er niet al te best op gezind, doch de meerderheid had voorzorgen genomen door een trekker te nemen met een cabine.

 

Gesponsorde geslaagde tussenstop

Aangekomen  aan het terrein werden de trekker bestuurders ontvangen met Koffie en koffiekoeken waarna tussen de regenbuien door de rondrit werd aangezet richting Drongen naar de tussenstop wat Luc had geregeld met Marnix Van Parys, Case/Steyr verdeler The Ponderosa, waar de deelnemers hartelijk ontvangen werden  op een aantal Balegemse en enkele versnaperingen. Een geslaagde tussenstop tussen de buien door volgens de deelnemers. Na deze halte werd er verder gereden naar het vertrekpunt aan de tent , maar helaas werden de deelnemers niet gespaard  van enkele nattigheid. De rit was verder heel vlot verlopen in een aangenaam tempo waarbij iedereen kon volgen.

 

Na regen komt zonneschijn

Terug aangekomen op het terrein werden de bestuurders getrakteerd op een BBQ wat zoals altijd dik in orde was. gezellig tafelen in de tent brengt natuurlijk allerlei oldtimer verhalen boven waar iedereen zich kon uitleven over zijn passie. Door het minder goede klimaat was de opkomst op de Rommelmarkt iets minder en was het niet echt een lang bezoek aan deze markt. Doch na regen komt zonneschijn en in de namiddag waren alle buien Vosselaere gepasseerd en kon men in volle zon zich klaarmaken voor de tractorweiding.  Ondertussen waren een mooi aantal paarden aangekomen om ook deze te laten wijden onder grote belangstelling van het publiek. Daar we in de periode zaten van het WK waren de Belgische kleuren  soms ludieke wijze op te merken in de caravanstoet. Ook alle middelen waren goed om passagiers te vervoeren tijdens deze happening.  

Na de wijding begaven de tractoren zich nog kort naar de tent voor een voorlaatste koffie of pint en zetten daarna toch tevreden de tocht terug huiswaarts. Middens de minder goede weersomstandigheden was het toch een prachtige rondrit en even georganiseerd door Luc.

 

Gerelateerd