Nieuws
03 mei 2015

Fiets- en Wandelroute Aardbeien- en Azaleapad Lochristi

Door de dienst Cultuur en Toerisme van het gemeentebestuur Lochristi werd onze club gevraagd om op

8 verschillende locaties een Oldtimer tractor of voertuig te plaatsen als herkenningspunt bij een Fiets- en Wandelroute.

De 2 bewegwijzerde routes, Azaleapad 9 km en Aardbeienrpad 13 km  liepen langsheen prachtige natuurlandschappen en een aantal

culturele bezienswaardigheden in Lochristi en Beervelde. die het belang van de Azalea en Aardbei aantoonden.

 

De ingeschreven fietsers en/of wandelaars ontvingen bij de start een routeplan en de locaties van de stopplaatsen.

Op deze stopplaatsen stond er telkens een Oldtimer voertuig van iemand van onze leden als aanwijzing voor het punt.

Daar konden de deelnemers aan de wandel- of fietsroute een hapje of een drankje nuttigen of een klein geschenk ontvangen.

leden hadden zich spontaan aangeboden om hun tractor te plaatsen als herkenningspunt voor de deelnemers aan deze route.

 

De tractoren waren van  13u op tot 18u aanwezig op hun plek op locaties in Beervelde. aan de Eethoek vonden we Oliver Van De Voorde met zijn John Deere 3040, Maarten Verdonckt troffen we aan in de Kleine Heistraat waar  de deelnemers van het Hoeve ijs konden proeven van de Boerderij van Peter en Tineke Bogaert, aan de Meganck zandwinning in de Mosstraat was Walter De Latthauwer vertegenwoordigd met zijn Ford  200 en aan de Sprankelschool vonden we de Massey Ferguson 35 van Antoine Lamote.

In Lochristi  was Aimé Van De Voorde vertegenwoordigd met zijn Eicher tractor, aan Bloemisterij Imschoot stond de Fiat 640 van Danny Van Kerckhove   en aan de Stekelbees school in de Boskapellan de Deutz F3L514 van André Noppe. Last but not Least stond de Willy Jeep WO II van Georges Bracke geparkeerd, een 50 m van zijn woning.

Sommigen bleven bij hun voertuig daar ze in gezelschap waren van een aantrekkelijke jonge dame welke da stand vertegenwoordigde van de organisatie uit , anderen maakten er een gezellige namiddag van bij familie of vrienden niet ver uit de buurt van hun tractor en anderen maakten  er gelijk een leuke zondag namiddag van en gezellig in een vriendensfeer een partij biljarten of konden bij praten bij een lekkere pint.

 

Door de minder goede weersomstandigheden was de opkomst aan deelnemers iets minder dan verwacht,

maar waren de deelnemende  fietsers en wandelaars toch tevreden over het initiatief.

 

Zo kwamen onze trekkers toch mooi in het daglicht in onze gemeente,  waarbij 4 van de tractoren  met  vlag en vaandel  van O.T.L. ”De Lozen Boer”

Gerelateerd