Nieuws
21 mei 2006

Historische Dag O.T.L"De Lozen Boer"

Op zondag 21 mei 2006 had O.T.L”De Lozen Boer” zijn 2° Historische Dag voor Oldtimer tractoren en voertuigen. Na een gezamenlijke voorbereiding van terrein en overdekte ruimte, waren we klaar om de deelnemers te ontvangen. Vanaf 9u  werd  iedere deelnemer getrakteerd op koffie en ontbijtkoeken. De opkomst was groot. 94 tractoren, 28  legervoertuigen en 26 classic-cars namen deel aan deze 2de Historische Dag. Voor de eerste maal werd er rond een thema gewerkt: Tractoren op ijzeren wielen.
Een aantal tractoren op ijzeren wielen waren afgezakt naar Lochristi waaronder  Lanz-bulldog tractoren, HSCS, Hart Parr, John Deere,Mc-Cormic-Deering & Farmall
Een mooi staaltje techniek uit de jaren 1927-52.
Om 10u startten de colonnes voertuigen voor een rondrit. Er waren verschillende rondritten voorzien voor de tractoren, legervoertuigen & classic-cars.
De tractoren maakten een rondrit van om en bij de 32km met een tussenstop in De Groene Meersen te Kalken. De legervoertuigen maakten een tour van om en bij de 60 km, net zoals de Classic-cars. Voor elke groep was een tussenstop voorzien om de dorstigen te laven. Tussen 13 & 14u kwamen de oldtimer voertuigen terug het terrein op.
215 deelnemers konden daarna genieten van een heerlijke BBQ. In de namiddag was er een défilé gepland met  alle oldtimer voertuigen. Helaas was door de hevige regenval van de dag voordien het terrein ongeschikt om de Classic-cars de weide te laten oprijden. De tractoren en legervoertuigen hadden daarmee geen probleem, maar om te vermijden dat het hele terrein werd stukgereden, werd toch besloten om het défilé niet te laten doorgaan. Jammer, maar helaas.
In de namiddag was voor het publiek nog een alternatieve trekkertrek wedstrijd met de oldtimertractoren. Daarbij werd een sleep gebruikt zoals bij de eerste trekkertrek wedstrijden in de USA, toen nog met paarden. De slede werd vooruit getrokken en meter na meter belast met een nieuwe passagier tot de tractor het niet meer aankon en stilviel. Al met al een mooi spektakel. Zo werd de Historische Dag mooi afgesloten en kijken we uit naar 20 mei 2007.

Gerelateerd