Nieuws
13 mei 2012

O.T.L. Kroegentocht

13 mei was Moederdag , was de zondag van de Park- en Tuindagen Beervelde en is traditie getrouw de dag van onze Kroegentocht met als doel promotie te voeren voor onze Historische Dagen van 19 en 20 mei 2012. Zo werd er voor deze uitgave afgesproken bij ons Clublid Etienne & Marleen Van Der Sype in Laarne, waar we met open armen ontvangen werden door de gastheer en –vrouw met koffie, gebak en een borrel.

Zondagmorgen 8-9u kan altijd problemen geven met het opstarten van een oldtimer, wat  onze voorzitter dan ook ondervond en zijn 3020 maar niet aan de praat kreeg. Ban maar snel een andere trekker uit de schuur gestart, een Fendt Xylon met daaraan de promotiekar gekoppeld met de spandoek van onze Historische Dagen. Met deze recente snelle Fendt kon de verloren gegane tijd makkelijk ingehaald worden om toch tijdig in Laarne aan te komen bij de trouwe anciens welek reeds op de koffie met een borrel zaten bij Etiennen & Marleen.
Een groot deel van de deelnemers aan de kroegentocht waren maar pas terug van een 3-daagse met hun tractoren,
waarbij hun verhalen eerst ter spraken kwamen aan de koffietafel . Pas daarna werd de bestemming gekozen voor de eerste kroeg en viel de keuze op het gezellige bruin Café “ Klein Ledeberg” in Wetteren Ten Ede , meerdere malen reeds bezocht met onze tractoren. Etienne loodste onze tractoren van bij hem via mooie binnenwegennaar Wetteren Ten Ede waar we omstreeks 10u arriveerden in café Klein Ledeberg. Daar dit café iedere dag open is vanaf 8u waren we daar zeker niet alleen en kregen we menige verhalen te horen van reeds aanwezige klanten. Tot zelfs zover de plaatselijke klant en dorpsfiguur Marlaan op de tafel sprong om ons een lied te laten horen. Na het optreden van deze dame werd de volgende bestemming bepaald en dit door toedoen van André Noppe welke een goed cafeetje wist zijn in Laarne

waar we zeker goed ontvangen zouden worden. Vlak voor we wilden aanzetten richting Laarne arriveerden ons lid Remi en Marleen De Bruycker zonder tractor en werd er beslist dat deze zouden volgen tot de volgende drankstop. Dat de volgende stop ons niet zou beklagen volgens André Noppe merkten we al bij de aankomst met onze tractoren. De Gastvrouw Annie van het Café “’tOud Vissershuis”  haalde direct enkele flessen Champagne boven welke door onze trekker bestuurders konden genuttigd worden van het huis. Noch André noch Walter De Latthauwer wilden ons het geheim verklappen van deze royale ontvangst op het terras. Bepaalde tongen beweerden dat het wellicht prille liefde was , typerend voor zulke rijkelijke ontvangst. Maar to the point was iedereen er goed mee en gelukkig met de gezellige ontvangst. Om deze tocht af te sluiten werd er naar Beervelde gereden om tussen de bezoekers van de  Tuindagen onze PR te beëindigen en in café De Sjappoo en onze reclame wagen te plaatsen aan de inkom van deze Park- en Tuindagen.

Bij het binnengaan van de Sjappoo werden we nog opgemerkt door 2 charmante dames die een bezoek brachten aan de Tuindagen en waarvan hun vader of echtgenoot lid is van onze club. Met deze 2 dames op het terras erbij werd het een mooie afsluiter van onze kroegentocht en vonden de deelnemers deze ritten één van de mooiste met reden van ; alles mag, niks moet. Op dus naar de volgende Kroegentocht op Zondag 7 oktober 2012. Verslaggever ter plaatse. Raf Janssens.   

 

 

Gerelateerd