Nieuws
30 januari 2011

3° Landbouw Miniatuurbeurs O.T.L.” De Lozen Boer"

Vanaf vrijdag morgen 28/01 werden de zalen van Complex Uyttenhove klaargezet met de nodige tafels en voorzieningen  om zowel standhouders als bezoekers aan hun trekken te laten komen. De inkomhal incl. de bar werd terug netjes aangekleed en voorzien van een aantal prachtige doeken met foto’s van nieuwste modellen van tractoren, ook in de andere hallen werden de wanden voorzien van al dan niet gesponsorde doeken van zowel Oldtimer- als recente tractoren van uiteenlopende merken.  Op zaterdagnamiddag arriveerden de eerste standhouders met hen hele hebben en houden van te verkopen miniaturen, evenals de deelnemers van KMYCA welke een hele zaal vulden met hun telegeleide miniaturen welke toch enige uren in beslag nam om het hele parcours te plaatsen, alle gebouwen en werven te plaatsen. Ook werden de levensechte tractoren aangeleverd welke op zondag stonden de pronken als leidraad naar de inkom van de Miniatuurbeurs voor de aankomende bezoekers .

Op  zondagmorgen 6 u werden live tractoren op hun plaatst gezet aan de straatkanten en aan  de inkom en kort daarna arriveerden de bijkomende standhouders uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en België om hun te koop gestelde of tentoongestelde items te plaatsen op de aan hen toegewezen standplaatsen.  Op wonderlijke wijze was op een tijdspanne van 2u alles standen mooi opgesteld en konden de standhouders genieten van een free koffie aan de bar en de eerste babbel doen omtrent de beurs en de te verwachten bezoekers. Ook werden er tussen 9u en 10u een aantal verzamel items van eigenaar veranderd onderling tussen de standhouders.

Vanaf 9u30 werd er reeds een rij gevormd aan de inkom van de beurs, welke stipt om 10u opende en waar er ondertussen  toch een  200 bezoekers stonden aan te schuiven om als eerste de beurs te kunnen bestormen. Tot 11u was er een wachtrij van de inkom tot de straatzijde om aan te schuiven aan de inkom. De beurs bood een mooi gamma aan de verzamelaars en liefhebbers van deze miniaturen, waarbij een groot aantal nieuwigheden vertegenwoordigd waren op de standen.
Ook een ruim aanbod van telegeleide items was voorzien op meerdere standen. Zowel miniaturen, boeken, boekingen voor agrarische reizen, tijdschriften , vlaggen, kussens en andere items waren te vinden op de beurs.  In totaal waren 66 standhouders op de beurs met een aanbod van 341m verkooptafels, 52m verschillende diorama’s en 300m² telegeleide demonstratie grond- en landbouwerken. Deze laatste hadden zich meer gespecialiseerd op de landbouw dan vorige deelname aan onze beurs om beter in te kaderen in deze landbouwbeurs. Ook bij de verschillende diorama’s merkten we een groot aanbod van deelnemers met een tentoonstelling van 1 merk tractoren waarbij de top een totaal van 156 miniaturen bij zich had.

De beurs vertoonde een grote diversifiteit aan miniaturen waarbij de in totaal 2150 bezoekers zeker aan hun trekken kwamen betreft zowel aankoop als nieuwsgierigheid. Als neusje van de Zalm  bracht Graaf Renaud de Kerckhove de Dentregem een bezoek aan de beurs de met 3 miniaturen made in Zimbabwe, gemaakt door jongeren uit dit Afrikaans land met  beschikbare middelen uit hun regio. 3 uniek e tractoren welke de merken Ford, John Deere en MF voorstelden, waarvoor onze waardering voor deze producties in een land met weinig middelen, misschien een aantal items om bij de volgende beurs ten toon te stellen in een Diorama. Na het afsluiten van de beurs waren zowel de standhouders, bezoekers als organisatie heel tevreden met deze 3° uitgaven en wordt er reeds uitgekeken naar de 4° beurs op Zondag 29 januari 2010.

 

Gerelateerd