Nieuws
20 september 2020

20 september 2020 Ford County rondrit

Tekst en beeld : Raf Janssens

Net als vorig jaar dachten Kamiel en Luc Stuer van de “Stuer Old Timer Ford County Club” opnieuw een rondrit te organiseren met een 50-60 tractoren. Niet enkel Ford County’s, maar iedereen zou welkom zijn. Echter, ook bij hen gooide Covid-19 roet in het eten. Het Countyteam had op 13 september ruim deelgenomen aan onze ledenrondrit waar alles in alle veiligheid verliep.

Daar bij de County rondrit gepland was om ontbijt en avondlunch te laten doorgaan in de refter van het bedrijf Stuer-Egghe werd van deze planning afgestapt en werd er beslist om in beperkte kring de rondrit te doen. Er werd met 16 tractoren aangezet voor een tour van ongeveer 70 km. In kleinere groep kan de snelheid iets hoger oplopen zodat er een langer parcours kan worden afgelegd.

Eddy Van Damme met de Ford County 1124 loodste de tractoren en mastodonten door de velden om en rond Sint-Niklaas, Stekene en Koewacht. Het waren vrij goede wegen, op maat van brede tractoren. Kamiel Steur volgde met de camper en aanhanger waarin alles was voorzien voor de tussenstops die genomen werden op een open terrein waar men onderling voldoende afstand kon nemen.

Toen ik op de middag een bezoek bracht aan de compagnie was iedereen vol lof over het eerste gedeelte en de middagstop. Het heerlijke weer droeg een steentje bij om iedereen tevreden te stellen.
De tractor van Ervé De Keersmacker was versierd met tal van ballonnen ter gelegenheid van zijn verjaardag, waarmee de gelukkige zeker in een feeststemming vertoefde.

Bij het verlaten van de middagstop vertelde Luc Stuer me dat de tour van 70 km wel zou slagen waarbij ik de deelnemers een behouden rit toewenste en ik tussendoor enkele foto’s nam.

Gerelateerd