Nieuws
15 juli 2019

Bruisende Rondrit - Eenbeekeinde

Het is maandag 15 juli 2019. De 72ste Bruisende Feesten op het Eenbeekeinde te Destelbergen zijn al aan hun 4de dag toe. Traditioneel (ja hoor, het is al de 14de keer) staat de rondrit voor oldtimertractoren georganiseerd in samenwerking met OTL De Lozen Boer op het programma.

7u30 en al volle bedrijvigheid in de mooi versierde feesttent. Alles wordt in gereedheid gebracht om jullie te verwelkomen. Eén voor één of soms in groepjes komen de deelnemers aan. Het rumoer stijgt en de steenweg vult zich met jullie pareltjes. Ik zie verschillende OTL vlaggen en de “reclamekar” die iedereen uitnodigt voor de oldtimerhappening tijdens de komende Werktuigendagen.

Als jullie om 9u de motoren starten om aan de rondrit te beginnen, is de telling compleet. 72 tractoren zijn afgezakt naar het Eenbeekeinde voor de 72ste Bruisende Feesten. De dag kan niet meer stuk!

De grote stoet met blijde gezichten kan vertrekken. Onder de professionele begeleiding van Kenneth en zijn team rijden jullie zowel langs (onbekende) veldwegen als langs de Gentse Kanaalzone. Dat levert jullie veel verschillende uitzichten op : mijn vader bijvoorbeeld die jullie allen begroet vanop de oprit of ganse rijen nieuwe Volvo trucks op de parking van het gekende bedrijf in de haven.

Een tussenstop hoort er natuurlijk ook bij.  In de voormiddag verzorgen Nadine en haar zus Marleen jullie drankje in Café Reintje te Oostakker. ’s Middags schotelen Marc en Katleen van ’t Kapelleken in Doorslaar jullie warme soep en een broodmaaltijd voor. Als jullie ’s namiddags aankomen aan het Haeseveld is de zon ook van de partij en kunnen jullie op het terras genieten van jullie drankje. Terug naar de tent dan maar waar de geur van mals gebakken vlees jullie tegemoetkomt. Tijd om na te kaarten en af te spreken voor een volgende activiteit.

Aan het einde van zo’n mooie en rijk gevulde dag hoort natuurlijk een bedankje aan iedereen die deze dag mogelijk maakte. Bedankt ook aan alle deelnemers. Jullie talrijke en enthousiaste aanwezigheid is hartverwarmend.

Volgend jaar 73 tractoren ?

Hilde Verheylezoon 

Gerelateerd