Nieuws
29 april 2019

Driedaagse rondrit Vlaamse Ardennen eind april 2019

Naar jaarlijkse gewoonte zijn we terug optimist om onze trip in goeie omstandigheden te beleven , jammer genoeg is ons oudste Lid Andre Noppe door een ongeval er niet bij wat we ten zeerste betreuren en we wensten hem van harte een spoedig herstel en moed om toch te hopen dat hij er volgend jaar er terug bij is .  

Verslaggever en fotograaf van dienst

Bert Deweirdt 

We spreken af bij diegene die het dit jaar georganiseerd heeft in Sint-Lievens-Houtem bij de familie De Vos waar we zeer harte worden ontvangen en ons laat verwennen met een lekkere tas koffie en een kleinigheid bij . De Batterijen zijn opgeladen en vol goeie moed vertrekken we om ongeveer 9.30u richting Vlaamse Ardennen langs mooie vlaamse wegen waar het heel rustig is . Onze eerste stop voor onze aperitief is in Dikkelvenne tea room “De Rotse” een zeer landelijk gelegen verbruik waar ge een prachtig zicht had op de natuur . Terug vertrokken rijde we richting Oudenaarde waar we ons zelf mee gebrachte  broodjes opeten . We hebben tijd en vertrekken terug ongeveer 14.30u richting Etikhove - Maarkedal waar we een cafe zien langs de baan met als naam “De Zwarte Engel” “ Het genot op den Berg” waar we langsrijden en we stoppen in Vloesberg bij Chalet Gerard die ons allemaal  kan bekoren met een “Dame Blanche” wat ons ten zeerste smaak . De omgeving is prachtig dit ten midden  van de bossen een mooiere plaats kunnen we niet vinden .Het is dan al ongeveer 16u als we terug op weg zijn richting Geraardsbergen . Dit langs Everbeek –Zarlardinge- Goeferdinge om in het centrum van Geraardsbergen te belanden .We hebben moeten vaststellen dat het zeker geen pretje is om daar te wonen en te leven , zeer smalle straatjes en sommige heel stijl wat gevaarlijk is voor iedere weggebruiker .Wij vragen ons af hoe het daar in de winter is ? dat is daar super gevaarlijk als het daar glad is , wie strooit daar de weg ? ge kunt er nog niet te voet op laat staan met een wagen, en dat daar zoveel mensen wonen ? in het centrum van de stad? We waren met stomheid verrast door die wegen en door de huizen die daar staan , ge moet dat echt gewoon of geboren  zijn om daar te kunnen leven  . Ten einde komen we aan in Onkerzele waar het B £ B verblijf is “Den Ahthayet” in een zeer smalle straat het laatste boerderij die er nog staat maar die toch al gedeeltelijk is opgeknapt . We worden hartelijk ontvangen door de uitbaters maar die moesten weg en dat was voorzien dat we ergens anders gingen gaan eten die avond .Nadat we ons valies in de kamers hadden gebracht zijn we vertrokken naar een eetgelegenheid “ Het Hemelryck” OP de MUUR van Geraardsbergen .We zijn ons eerst gaan verkennen waar die renners op die kasseien van de MUUR komen oprijden in de “Ronde van Vlaanderen” onvoorstelbaar daar zijn GEEN woorden voor ge moet dat zelf gezien hebben omdat te geloven op welke manier ze daar nog kunnen fietsen dat is onvoorstelbaar zo steil heb ik het nog nooit geweten en dan nog daarop fietsen dat zal wel heel zwaar zijn dat is zeker . Als we wat bekomen zijn van de MUUR nemen we ons avondmaal en dat is formidabel lekker en zoveel dat iedereen het niet opkrijgt ; Meer dan voldaan van onze dag rijden we terug naar ons BB het is laat  goed donker en iedereen is meer dan voldaan de nachtrust zal ons zeker goed doen .

Dag 2 in Onkerzele

Er is afgesproken dat we tegen 8.30u ons ochtendontbijt krijgen van de uitbaters , we konden aanschuiven waar alles was om een zeer uitgebreid en verzorgd ontbijt te nuttigen , er was van alles meer dan voldoende en zeer aangenaam , gezellig en verzorgd meer moest dat echt niet zijn . We kregen een lunchpakket mee dat hadden we wel gevraagd en met dat konden we wel verder vertrekken . We rijden richting Moerbeke- Viane verder naar Deux –Ackren een dorpje waar er maar één cafe staan met name “ Au Village” een bruin cafeken waar de tijd nog is blijven stilstaan , het was hoog tijd om onze dorst te nuttigen want van al dat rijden krijg ge ook wel dorst. Terug op weg rijden we naar Ghoy en in een doodlopende straat staat op het laatste een zeer oude boerderij die bewoond wordt door een gezin die Belgische wijn verkoopt . We mochten daar  samen een zeer goeie fles uitdrinken en die wenst kan er ook vrijblijvend een  goeie wijn kopen wat ook  door sommige wordt gedaan . Volgens zijn we terug vertrokken om langs Vloesberg naar Brakel ergens ten velde te stoppen om ons lunchpakket op te eten volledig in de natuur tussen  de velden in de wijde wereld zalig was dat wel . Via Parike  -Nederbrakel komen we aan in Sint- Martens Lierde ook een heel mooie streek waar we in Hemelveerdegem in een plaatselijke cafe “Sint Jan” onze dorst konden lessen . Daar vertrokken via Ophasselt naar Idegem en omdat we de dag ervoor niet meer de kapel op de MUUR konden bekijken zijn we terug de parking daar opgezocht en de top te bereiken met name kapel “Oudenberg” waar ge vandaar uit een prachtig zicht heb op gans de streek , ge kunt daar enorm ver zien en in de kapel hebben we een noveen kaars aangestoken voor de goeie afloop van onze vriend Andre Noppe . Daarna reden we terug naar ons BB waar ons een verzorgd en gezond avond eten werd voor geschoteld. Moe maar zeer tevreden konden we onze rustplaats opzoeken .

Dag 3 en laatste dag Onkerzele

Inderdaad onze laatste dag  vooraleer we terug thuis zijn laten we met een fijn en gezellig ontbijt met een warm gevoel van tevredenheid de BB achter ons. Wij waren zeer tevreden van dat gastenverblijf , proper en fijne mensen die er alles aan deden om het ons zo aangenaam mogelijk te maken . We vertrekken niet vooraleer iedereen zijn tractor heeft nagekeken en indien nodig nog de nodige brandstof bij te vullen opdat we zeker niet onderweg zouden zonder vallen . We vertrekken en rijden via Onkerzele –Grimmige – Galmaarden op de Bosberg ook heel gekend voor de renners en heel stijl en kasseibaan ideaal  voor de fiets maar met de tractor is het toch veel gemakkelijker . We rijden dan vanuit Zandbergen naar Sint- Antelinks waar we een stop inlasten op het dorp in cafe “Molenhof” de enige cafe op het dorp en waar de plaatselijke bevolking een goeie pint komen drinken om daar een kaartje te kunnen spelen. Verder verder rijden we via Ophasselt-Outer-Heldergem naar Aaigem wanneer het al dik in de middag is en we in het ’t Hofschuurke allemaal een spaghetti kunnen eten wat ons ten zeerste smaakt . Terug richting huiswaarts via Bambrugge – Burst – naar Sint- Lievens –Houtem waar we traditie getrouw allemaal een Iris koffie nemen in “De Gouden Leeuw “ op de markt in Houtem .Daar nemen we van elkaar afscheid en trekken we elk onze kant huiswaarts en speciaal bedankt aan Gery die alle voorbereidingen heeft klaargespeeld een dikke proficiat en tot volgend jaar met hopelijk terug Andre Noppe erbij

 

Gerelateerd