Nieuws
12 december 2014

O.T.L. Eetfestijn

Op vrijdag 12 december was het weer tijd om het jaar af te sluiten met ons jaarlijks eetfestijn, waarbij we onze leden verwennen met een lekker menu en een interessante uiteenzetting.
Dit jaar ging ons ledenfeest door op een andere locatie, aangezien feestzaal Sjappoo, waar de voorbije edities van ons eetfestijn plaatsvonden, eerder dit jaar de deuren sloot. We waren dus genoodzaakt om uit te wijken naar een andere locatie. Bij onze zoektocht naar een geschikte zaal besloten we om naar Feestzaal Breughel te trekken, omdat deze zaal en zijn lekkere keuken toch een begrip zijn in de wijde omtrek. Hiermee verhoogde de kostprijs van ons diner, wat een kleine prijsverhoging met zich meebracht voor de deelname aan ons eetfestijn, maar ik denk dat de aanwezigen kunnen beamen dat iedereen waar voor zijn geld gekregen heeft.

Rond 19h00 kwamen de eerste ingeschrevenen toegestroomd, gewapend met winterjas - en eventueel muts en sjaal, begaf iedereen zich zo snel mogelijk naar de ingang om daar, eens van de jassen ontdaan, plaats te nemen aan tafel.  Enkele ogenblikken later  kon iedereen een lekker aperitief in ontvangst nemen.
Na het aperitief werden de gasten verwelkomd in naam van het bestuur en werd er een woordje uitleg gegeven over de opslag van het lidgeld, dat de club integraal doorstort aan het BFOV (de Belgische Federatie van Oldtimer Voertuigen). Dit is het overkoepelend orgaan tussen de oldtimerclubs en officiële instanties.

Ook werden de 2 nieuwe bestuursleden voorgesteld, nl. Jan Van Den Eeckhout en Wout Van Delft. Beiden versterken reeds enige tijd het bestuur.
Nog vóór de soep gebracht werd konden we, aan de ons omliggende tafels, de eerste restauratieresultaten of andere straffe verhalen horen, en werd alweer duidelijk dat er door de jaren heen echte en hechte vriendschappen ontstaan zijn binnen onze club. Op de achtergrond werden er ondertussen een 350-tal foto’s geprojecteerd van het voorbije werkjaar, waar we die hechte vriendschappen alweer konden waarnemen. Onze voorzitter gaf een woordje uitleg bij de foto’s, tevens een jaaroverzicht van de activiteiten van OTL De Lozen Boer. Een moment om even terug te blikken op het jaar 2014.

Na een heerlijke hoofdschotel, was het tijd om te kijken wat de club in 2015 in petto heeft en werd er één en ander toegelicht.

De dorskast die ons werd geschonken door de familie Gregoire wordt onder handen genomen door Jan, Maarten en Wout met als doel die te laten draaien tijdens de volgende historische dagen.  Alle hulp is uiteraard welkom en wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden bij Jan, Maarten of Wout.

Tijdens de komende historische dagen zal Karel Van Poucke van de partij zijn met zijn dorsmachine. Karel zal ook zorgen voor het stro.

De vorige editie van de historische dagen heeft dankzij de samenwerking tussen de vele vrijwilligers  het clubgevoel doen groeien en voor 2015 durven we hopen op  nog extra krachten. Zo spelen we met het idee om een team samen te stellen dat instaat voor het klaarmaken van spek met eieren voor de deelnemers. Daarvoor worden nog wat vrijwilligers gezocht.

Er is een 2-daagse busreis in de maak naar machinefabrikant Lemken, de Deutz Motorenfabriek in Duitsland en een bezoek aan de oldtimerverzamelaar Reiff in Luxemburg.

We gaan op zoek naar een nieuwe locatie voor de ledenrondrit van 2015. De familie Vercauteren  heeft het  in ieder geval fantastisch gedaan wat de rondrit van 2014 betreft, waarvoor onze dank.

Na deze toelichting nam landbouwconsulent Maarten Huybrechts het woord met “De verkeersregelgeving van Landbouwvoertuigen”. Een hele mond vol, maar helder gebracht door Maarten die de nieuwe wetgeving aangaande rijbewijs, periodieke keuring, nummerplaat en brandstof voor oldtimer- en hobbytractoren verduidelijkte. Een samenvattend verslag van deze wetgeving vindt u verder in dit blad.

Onder ruim applaus van de aanwezigen werd Maarten bedankt voor zijn bijdrage en kon er nog genoten worden van een tas koffie met dessert, waarbij de nieuwe wetgeving en haar hiaten uitvoerig besproken werden.

Nadien konden de leden hun lidmaatschap hernieuwen en hun lidkaart afhalen en terloops nog enkele aankopen doen aan de merchandising stand.

Wie vragen had over het oldtimerploegen kon nog even praten met Dhr. Merckx, lid van het Belgische ploegcomité, die helemaal uit Tielt-Winge overgekomen was, en die zelfs besloten heeft om lid te worden van onze club.

 

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik stel dat ons eetfestijn alweer een succes mag genoemd worden qua opkomst, lekker eten en gezelligheid.

 

Tot volgend jaar.

Maarten Verdonckt

Raf Janssens

 

Gerelateerd