Nieuws
17 oktober 2010

Oldtimer Onderdelen Verkoop- en Ruilbeurs en Machineveilng

Het was in Oktober onze 6° uitgave van de Ruilbeurs welke gekoppeld is aan de Machinewereld en een uniek gebeuren geeft voor zowel de Ruilbeurs bezoekers als de Machineveiling bezoekers. Vanaf zaterdag middag waren de eerste standhouders reeds op het terrein, en volgde de anderen Zondag morgen vanaf 7u aan de poort. Verschillende standhouders hadden gereserveerde onderdelen op hun stand welke door klanten van hen reeds besteld waren op voorhand. Niettemin vonden de andere kopers zeker hun weg tussen de verschillende markt kramen en zagen we voltallig de kopers richting Parking gaan geladen met pak en zak onderdelen of items voor hun Oldtimer. De bezoekers kwamen terug van heinde en verre, deels uit Vlaanderen, deels uit Zeeuws-Vlaanderen. Vele vertrouwde gezichten uit de oldtimerwereld waren present en brachten gezellige gesprekken op gang tussen de oldtimer fanaten die elkaar ontmoetten op het terrein of in de omgebouwde schuur als cafetaria. Bij een koffie en/of een borrel kwamen de mooiste verhalen naar boven.
Om 14u startte de 26° Machineveiling waar een aantal materialen, machines en tractoren van de hand worden gedaan aan de meest biedende per opbod. Er waren deze veiling een mooi aanbod van tractoren, zowel Oldtimer als recente tractoren, waarvan sommige hun koper vonden op de veiling en andere tractoren werden dan verkocht dag na de veiling. Opvallend voor deze veiling was dat er bijna alle materialen, de dag zelf of enkele dagen nadien verkocht waren, van tractor tot occasie of nieuwe materialen. Deze veiling op zich is steeds een belevenis voor de bezoekers aan de ruilbeurs wat in de namiddag een groot aantal nieuwe bezoekers en kandidaat kopers op de been brengt.
De ruilbeurs gekoppeld aan de veiling brengt een aparte, aangename sfeer teweeg, waarbij bezoekers aan de ruilbeurs een bod kunnen doen op verschillende items en de bezoekers aan de veiling nog snel even kunnen rondwandelen aan de verschillende standen van de beurs. Al met al, was dit een mooie afsluiter van het evenementenjaar en ging iedereen goedgezind en met sappige oldtimerverhalen huiswaarts al dan niet voorzien van aangekochte materialen.

Gerelateerd