Nieuws
04 juli 2010

4° Internationaal Fendt Treffen

Op deze zondag waren de weiden terug omgetoverd in het Groen-Rode kleur van het Duitse Beierse Tractoren Merk Fendt. Het was geen gewoon treffen van oldtimertractoren maar een bijeenkomt van alleen maar bezitters, gebruikers en liefhebbers van één bepaald merk, van Oud tot nieuw. Het 1° Fendt-trefffen vond zijn ontstaan in 2004, op het zelfde terrein waar ook naderhand O.T.L.”De Lozen Boer ontstaan is. Ondertussen trok het Fendt-Treffen al eens naar Laakdal en Kuurne. Het is een treffen wat bij iedere Fendt fanaat in de oren rinkelt en waarbij geen enkel ander trekkermerk dit tot nu toe heeft kunnen evenaren. Door de perfecte samenwerking van het Fendt-Treffen team, Hilaire Van der Haeghe,importeur van Fendt Belgium en de Fendt dealers hangt er een echte familiale en vriendensfeer onder de gebruikers van dit Duitse merk van tractoren met rode wielen.

Elke gebruiker van zo'n tractor is echt fier dat hij met dit merk rijdt. De verbondenheid tussen de organisatoren blijkt ook uit de manier waarop sommigen komen in colonnes van 10 tot 20 tractoren, naar Lochristi als collega’s of vrienden onder elkaar. Zoals gebruikelijk bij “Het legendarische Fendt-Treffen” was iedereen vanaf zaterdag aan het poetsen om de tractoren in blinkende staat op het treffen te kunnen tentoonstellen. Vanaf Zaterdag morgen wrd er met man en man gewerkt op het terrein en in de schuur om alles klaar te hebben, zodanig de Fendt Tractoren zondag netjes in de rij konden staan volgens type en bouwjaar. In de late namiddag kwamen de eerste deelnemers aan op het terrein , waarbij enkelen hun eerste serie tractoren al op de genummerde plaats markeerden, om dan zondag met de 2° serie tractoren aan te komen samen met andere deelnemers. Ook waren er een aantal tractoren aangekomen uit het verre Limburg over een afstand van 150 km over de weg, waarbij de bestuurders omstreeks 21u arriveerden, een drank konden nuttigen op het Bonaza terras, om daarna hun tent op te zetten en de nacht door te brengen op het “Fendt Terrein”.
Vanaf Zondag 9u kwamen de 140 resterende tractoren en colonnes aan in de Pauwstraat, menige recente tractoren met aanhangers met de oudere of oldtimer tractoren erop, waarbij ze bij het binnen rijden van het terrein elk hun volgnummer konden ontvangen en zo in een opbouwende lijn de tractoren konden stallen op de weide. Omstreeks 12 u waren alle deelnemers aanwezig vanuit alle hoeken van België met daarbovenop een aantal Nederlanders welke een 180 km aflegden om hun Fendt Oldtimer fier en terecht ten toon stelden tissen het grote aantal Fendt tractoren. Van de ongeveer 150 tractoren waren er een 40 tal Oldtimer aanwezig van boujaar 1935 tot en met 1979. Aansluitend stonden de jongere Farmer en Favoriet modellen tot en met bouwjaar 2010. Het gehele Fendt gamma was aanwezig op dit treffen, van de Dieselross tot en met de reusachtige 936 modellen. Vanuit de hoogtewerker op het terrein had men een prachtig panorama met het overzicht van alle tractoren op het terrein.
Over de middag konden de deelnemers en bezoekers rustig genieten van een vooraf ingeschreven BBQ waarbij natuurlijk alle verhalen en ervaringen met de Fendt tractoren ten sprake kwamen aan tafel. Van andere merken werd er geen woord gerept. Het was enkele en alleen Fendt tractoren tijdens de gesprekken. Ze noemen dit merk ook niet voor niks de Rolls-Royes van de tractoren. De omgebouwde schuur als cafetaria zat dan ook gelijk vol met de eerste bezoekers en de FEndt bestuurders.

Na de middag nam Devy Waegebaert, verkoopsinspecteur bij de Firma Van der Haeghe en Fendt verantwoordelijke voor de beide Vlaanderen. Deze zette meteen Dhr Ludo Pauwels in de bloemen met een opmerkelijk cadeau, geschonken door het Fendt-Treffen team, voor zijn 13 jaren dienst bij de firma HH als Fendt verkoopsinspecteur , waarbij Ludo een vloermat kon ontvangen met het Logo en de naam van zijn nieuw zelfstandig bedrijf. Bij deze wensen wij Ludo alle succes toe met de invoer en verkoop van het Duitse Fliegl materiaal. Meteen daarna werd het defilé in gang gezet voor het ondertussen ruim opgekomen publiek, waarbij alle tractoren onder de deskundige uiteenzetting van Davy Waegebaert de revue passeerden .
Uitzonderlijk bij een tractor treffen werd er gestart met een originele Fendt Cardano Comfort fiets van Raymond De Sutter uit Lembeke. Deze fiets is een ontwikkeling Pe van Daarna waren de tractoren aan de beurt waarbij de Dieselross Ersters op kop gevolgd door een colonne oldtimer tractoren met daarna de jongere uitgaven met van alle types Fendt een aantal exemplaren. Publiektrekkers waren natuurlijk de grote mastodonten van de Fendt 900 serie waaronder sommigen met een omkeerbare stuurinrichting en de 936 Balck Bouty’s en de Popeye Edition uitvoeringen . Het was een streling voor het oog om alles aan het publiek te zien voorbij rijden met de fiere bestuurders op of in de trekkers. Na deze uiteenzetting van alle voorbijrijdende deelnemers aan de schuur werd er overgegaan naar de prijsuitreiking, waarbij de prijzen geschonken werden door Hilaire Van der Haeghe NV en overhandigd door onze charmante Kéké.
De oudste Fendt uit 1950 : Dieselross F 18H, van De Sutter Raymond uit Lembeke. De origineelst gepresenteerde: Dieselross F 20H, 1955, van Naessens Tony en Daniel uit Oudenaarde, Deelnemer met meeste km transport : Sol Rien uit Nederland deed er 178 km over en bracht zijn Fendt Dieselross FLS 237, 1958 mee op de vrachtauto. Deelnemer met meest km over de weg met zijn Fendt 816 was Hillend Guido uit Bochelt. De meest Vario uren stonden op een 930 van 2005 met 13150 uren van De Puydt Geert uit Oostrozebeke. En de meest tractoren van 1 eigenaar waren 3 prijswinnaars : De Mol Frans en Etienne uit Lochristi met 6 tractoren , Eylenbosch Olivier uit Brussegem met 6 tractoren, De Puydt Geert uit Oostrozebeke met 6 tractoren.
Na deze uitreiking werd er nog druk nagepraat in de schuur en waren alle deelnemers en Fendt fananten er over eens : Een Echte vent rijdt met Fendt.

Gerelateerd