Nieuws
15 oktober 2017

Onderdelenmarkt en Ruilbeurs, Machineveiling en Rommelmarkt

Het was terug een drukte van jewelste op deze zonnige zondag met onze 13° onderdelenmarkt en Ruilbeurs, gekoppeld aan de 11° Rommel- en Vlooienmarkt met aansluitend de 40° machineveiling.

Vroege vogels
Sommige anciens voor de verschillende markten waren er terug vroeg bij en arriveerden reeds op zaterdag om in alle rust hun stand te kunnen opbouwen. Anderen arriveerden op zondagmorgen en slaagden er ook in om tijdig hun stand op te bouwen. Onze trouwe standhouders hebben in tussentijd een goede naam opgebouwd wat betreft aanlevering van materialen, bij zowel de oldtimer liefhebber als andere techneuten. Daar deze personen maar een beperkt aantal events doen per jaar, brengen ze zo ook een aantal trouwe klanten van hen naar ons terrein.

Verschillende markten voor iedereen
Ook de Rommelmarkt had een enorm succes, mede door de prachtige zonnige dag en ook door de steeds toenemende belangstelling van bezoekers voor deze stilaan gekende markt in de Pauwstraat.
Er was een drukke aanvoer van standen waarbij op een bepaald moment alle beschikbare ruimte volledig bezet was tot de oprit toe. Een nooit gekende opkomst in de maand oktober.

Niet alleen spullen voor Jan met de Pet, maar ook meerdere van onze oldtimer liefhebbers vinden hun gading tussen de kramen en standen waar er altijd wel een zolder- of keldervondst naar boven komt en voor leuke verrassingen zorgt. Een prima overlapping dus van de 2 verschillende markten waarbij het publiek zijn gading vindt.

In de voormiddag was er een grote toeloop voor deze markten, doch ook nieuwsgierigen voor de items die in de namiddag werden geveild aan de meest biedende. Sommigen konden in de namiddag niet aanwezig zijn maar konden een schriftelijk bod uitbrengen waarmee rekening werd gehouden tijdens de veiling. Sommigen hiervan werden overboden tijdens de veiling, anderen konden na de veiling vernemen dat ze de nieuwe eigenaar waren van het te verkopen item.

Busreis en lidgeld
Naast de veiling en markten was er in de voormiddag interesse van aantal leden van onze club om nog snel hun deelname te bevestigen aan de busreis van 28 oktober naar de Westhoek  en een aantal leden vernieuwden reeds hen lidgeld voor het werkjaar 2018.

Namiddagveiling
In de namiddag ging het grotere werk dan van start met om 13u30 het begin van de machineveiling.
Een 180 verschillende items werden aangebracht voor deze 40° veiling en dit van klein naar groot. In de schuur vond men de kleine gebruiksmaterialen die door iemand van de veiling werden aangetoond en soms met vereende krachten werden getoond aan het publiek.

Op het beton waren de items met nadruk gericht op de Park- en Tuinliefhebbers, maar ook de particulieren konden er allerlei materialen terugvinden van werkkleerkasten, autobanden, generatoren en allerlei andere materialen en machines.

Op de weide ging het dan van grondbewerkingsmachines, weide onderhoud tractoren en aanhangers. Aangaande de tractoren was er een ruim aanbod van jong tot recent en van klein tot groot. Blijkbaar trekt de veiling een diversiteit aan kopers waarbij ieder zijn gading kan vinden.
Voor de bestuurders van de tractoren was het niet eenvoudig om de soms oudere vehikels met kunsttoeren aan de praat te krijgen en bij de jongere tractoren de moderne elektronica en hydraulica onder de knie te hebben.  Toch vond iedere tractor zijn weg naar de schuur om te kunnen voorgereden worden aan het publiek. Veel van deze trekkers vonden via de veiling een nieuwe eigenaar.

Vertrouwde cafetaria
Naast deze verkopen was het de hele dag door een gezellig onderonsje in de schuur waarbij tussen koffie, pint of frisdrank kon bijgepraat worden over de oldtimer- en machinewereld.

We hadden terug een geslaagde dag.

Graag een woordje van dank aan diegenen die zowel in op- en afbouw en de zondag zelf een handje toestaken tot het welslagen van deze georganiseerde zondag .

Zo konden we deze dag met een gerust gemoed afsluiten en werden maandag en dinsdag de meeste van de verkochte items afgehaald door de nieuwe eigenaars.

Verslag : Raf Janssens
Foto’s : Raf Janssens en De Portrettentrekker.

Gerelateerd