Nieuws
10 juli 2017

12de Rondrit Eenbeekeindekermis II

MA 10 juli

Kermis op het Eenbeekeinde…. daarbij hoort traditioneel de rondrit van oldtimertractoren i.s.m. OTL De Loze Boer.

Voor deze 12de rondrit kon ik alweer op heel wat inschrijvingen rekenen. Met maar liefst 65 deelnemende tractoren en een pak extra passagiers was deze dag van aan de start een groot succes. Dit jaar was het voor mij niet mogelijk om zelf mee te rijden (als passagier wel te verstaan), maar ik mocht niet ontbreken bij elke stop die werd gemaakt.

Deze rondrit, en ik blijf het telkens opnieuw vermelden, kan alleen maar tot stand komen door de samenwerking met een paar fantastische mensen. Eerst en vooral “supermotard Kenneth” die met hart en ziel een route uitstippelt die past binnen het tijdschema en ons telkens ongekende wegen laat ontdekken. Dit alles onder de professionele begeleiding van de equipe van Pan European. Daarnaast 2 “superdames” uit de crew van Eenbeekeinde kermis (Mona en Thérèse) die naar goede gewoonte het vlotte verloop van het ontbijt verzorgen. Dank je wel, jullie zijn fantastisch.

Na ontvangst en ontbijt en onder grote belangstelling van toeschouwers (zo’n konvooi van ronkende tractoren blijft toch voor heel wat poeha zorgen) vertrokken we samen met het zonnetje richting Scheldedijk. Dit jaar een beetje vroeger dan andere jaren om in de voormiddag voor een “echte” stop te kunnen zorgen, die er al snel was bij Klein Ledeberg in Wetteren Ten Ede.

Van daaruit werd er verder getuft richting Overmere onder een lucht die wat donkerder werd. Het dreigde te regenen maar toch kon iedereen droog Verblijfpark Rodeo bereiken vlakbij het Donkmeer. Voor de trouwe deelnemers aan deze rondrit geen ongekende locatie, want enkele jaren geleden werd hier ook al eens halt gehouden voor de lunch. Het duurde eventjes vooraleer elke trekker geparkeerd werd maar al snel kon iedereen aan tafel.

Vergezeld van motregen en nadien een heuse plensbui (helaas konden we het die dag niet droog houden), loodste Kenneth & Co onze bende richting Destelbergen via verborgen en onverharde wegen (waar helaas niet iedereen even gelukkig mee was). Maar eenmaal aangekomen bij Gasthof ’t Haeseveld in Sint-Amandsberg klaarde de lucht open. De tafels en stoelen op het terras werden snel watervrij gemaakt en zo kon iedereen even nagenieten in de buitenlucht. Het werd een korte stop (maar zeker voor herhaling vatbaar gezien de mooie locatie) want de tijd tikte om tijdig terug de feesttent te bereiken waar de tractoren werden opgesteld tijdens de avondmarkt.

In de feesttent deed voorzitter Yonnie nog een kleine toespraak en nadien kon het traditionele steakfestijn van start gaan, alweer tot in de puntjes verzorgd door Traiteur Van Heule.

Aan iedereen die deelnam aan de 12de rondrit en aan iedereen die aan het eind van de rondrit naar de feesttent is afgezakt om nog even samen te zijn met onze groep: bedankt om er samen een fijne dag van te maken.

KAtleen Verheylezoon

Gerelateerd