Nieuws
10 april 2023

Paasmaandag 10 April 2023 Oldtimer Machineveiling

Royce Silver Shadow 1971 is blikvanger op 48ste paasveiling

Bedrijvigheid in de Pauwstraat 166, het doet ons elk jaar weer aan het prille begin van de lente denken. Voor verzamelaars en liefhebbers van oldtimers en machines is het sowieso een hoogdag. Behalve de uitzonderlijke koopjes waren er loop- en zitmaaiers, tractoren in mini-, oldtimer- en recente uitvoeringen. Jeeps en vrachtauto’s passeerden ook de rode loper. Er werden nog koelkasten, een industriële afwasmachine en kasten voor werkplaatsen aan het veilingaanbod toegevoegd. Om maar te zeggen dat niet alles op wieltjes moet lopen om onder de hamer te gaan.

Het was een mix aan historisch materiaal, waar hobbyisten, maar ook handelaars en verzamelaars hun gading zullen in vinden. Wie iets op de kop wil tikken, moest zijn kans grijpen met het hoogste bod”, laat de organisator weten. De echte veiling startte om 13.30 uur, vanaf 10 uur waren de goederen al te bezichtigen op het terrein vooraan de Pauwstraat. Een bod uitbrengen kon dan ook al, met de kans dat je in de namiddag nog overboden wordt, natuurlijk. Het principe van een veiling dus.

Wie niet meteen kooplust had, was ook welkom om het altijd boeiende spektakel gade te slaan. Niet te veel met de armen zwaaien natuurlijk, of voor u het beseft bent u de eigenaar van een uniek stuk. De schuur van OTL was opnieuw omgebouwd tot een cafetaria, gezellig bijkletsen met een glaasje cava, of een pintje, en een frietje steken kon natuurlijk ook. Het was paasmaandag, een vrije dag voor iedereen.

Het was een schitterende Paasmaandag met een overvloed aan te verkopen items, ruime belangstelling en 2x te kort aan drank, wat snel verholpen werd door 2 snelle vrijwilligers die het te kort aan drank aanbrachten. Onze welgemeende dank hiervoor aan deze koeriers.

Het aanbod van materialen was iets te overweldigend, ook al waren er 130 items afgeblazen voor inschrijving en 50 die werden aangeleverd zonder inschrijving dienden huiswaarts te keren.
Leuk als een evenement aanslaat helaas dienen we grenzen te trekken om alles in een rustig en gemoedelijke sfeer te laten verlopen. De veiling startte om 13u30 en eindigde pas om 19u. Iets te veel van het goede. Niet voor herhaling vatbaar, dus volgende veiling dienen we bepaald moment toch een lijn te trekken en enkel ingeschreven items toelaten op de veiling.

Het was verder een schitterende dag voor de bezoekers en kooplustigen. Gezellige sfeer en amuze bij iedere klop van de hamer door de veilingmeester waarbij alles nauwlettend werd bij gehouden door zijn assistente en de 2 dames met de verkoop notities die bij elke verkoop de aankopers de aankoopbon, lieten ondertekenen.

Een groot aantal van de aangeboden items zijn van de hand gegaan mede doordat er een minimum waren met een minimum prijs, dus de bieder stelt de prijs vast zoals het hoort op een veiling.
in de schuur was er al een ruim aanbod van klein materiaal wat bijna allemaal van de hand ging.
Eenmaal op de beton ging het van een Oplegger met Dolly tot paletten gevuld let vetpompen, steek- en ringsleutels en zwaailichten. Net als paar loten frontgewichten en een groot aantal stroomgroepen wat allen van de hand is gegaan. En van tuinfrezen en traptractoren gingen we over naar de  2 blikvangers : de Ciroën Torpedo C4 en de Rolls-Royce Silver Shadow 1971.

Als eerste kwam de Citroën aan bod waar er al snel enkele bieders tegenop elkaar waren ,waarbij de aanhouder een OTL lid) won aan een mooie prijs waarbij zowel de koper als de verkoper zeer tevreden waren. De auto werd de dag nadien afgehaald samen met onze PR man Ivan.

Tussen de 2 auto’s gingen nog enkele industriële diepvriezers, wasmachine en een aantal zitmaaiers van de hand met daarna de Rolls-Royce Silver Shadow die in de Picture kwam. Dit unicum op deze veiling bracht een aantal potentiële kopers naar ons mede door het adverteren van dit item wat insloeg in de sociale media en de krant. De Rolls haalde een mooie prijs en iedereen terug content.

Na deze gingen de materialen op de weide onder de hamer van hooibouwmachines, kipwagens, allerlei rollend materiaal en aantal tractoren. Mag gezegd worden dit een unieke veiling was maar een groot merendeel van de te verkochte goederen aan de man werden gebracht? Wat met zich meebrengt er bijna geen rouwkopen zijn die blijven staan voor een volgende veiling.

Uitkijken dis naar een volgende veiling waarbij tijdig inschrijven en enkel ingeschreven materialen kunnen aangeboden worden op de volgende Veling van 15 oktober 2023.

Last but not Least willen we onze dank uitbrengen aan de ongeveer 10 vrijwilligers die naast Ivan en Guido De Graeve en Pascal Peeters hun volle inzet hebben gegeven bij de voorbereiding en inrichten van de schuur naar cafetaria en het opstellen van de veilng materialen in de schuur.

Gerelateerd