Nieuws
12 december 2013

Eetfestijn - Ledenvergadering O.T.L. De Lozen Boer"

Toegegeven, toen we enkele dagen voor het jaarlijkse OTL eetfestijn het aantal ingeschreven personen onder ogen kregen, hebben we als OTL bestuur toch een vreugdekreetje uitgeslaan. Met 125 zitplaatsen  was de zaal al een behoorlijk eind gevuld, en konden we als bestuur ook niet anders dan de deuren effectief gesloten te houden tot 19h, om de volledige mis-en-place en de technische beslommeringen  tijdig klaar te krijgen.  Toen de deuren  om 19h dan ook effectief open gingen, stonden er een 80 tal personen te popelen om te komen genieten van de maaltijd en interessante uiteenzetting over de bestaande of aankomende wetgeving ivm onze oldtimertractoren.

Eens de tafel en tafelgenoten gekozen, kon iedereen genieten van een aperitiefje en een eerste gesprekje met de oldtimervrienden. Toen we een welkomstwoordje  gekregen hadden door onze voorzitter Raf, kon de traiteur aan de slag met de bedeling van de overheerlijke tomatensoep. Dat de soep heel goed in de smaak viel werd al gauw duidelijk toen het merendeel van de aanwezigen gretig “ja” knikte toen de bediening voor een tweede maal langs kwam. Eens de soepborden afgeruimd waren, kon iedereen het groenten- en sausenbuffet steeds grotere proporties zien aannemen en kwam de geur van gebakken frietjes de zaal binnen. Het is voor mij nog steeds een mirakel hoe je in hemelsnaam steaks kan bakken voor 125 personen, maar ik denk dat iedereen kan beamen dat onze traiteur daar jaar na jaar perfect in slaagt. Het eten was formidabel lekker, de groenten supervers, de frietjes krokant en het vlees supermals. Wie na één portie nog niet voldoende had kon gerust terug aanschuiven voor nog een portie naar believen.

Rond 21h30, nadat iedereen zich had kunnen tegoeddoen aan het hoofdgerecht, stond onze gastspreker voor dit jaar Maarten Huybrechts al te popelen om te beginnen aan zijn uiteenzetting. Over de inhoud van de uiteenzetting gaan ik hier niet verder uitweiden, die is terug te vinden in andere artikels, maar bij deze nog een uitdrukkelijk woordje van dank aan Maarten die toch een prachtige uiteenzetting voorbereid had, die te volgens was op het grote scherm.

Na de afsluiten van de gastspreker werd er nog een klein nawoordje gegeven door onze voorzitter en kon er nog voldoende nagepraat worden tijdens de koffie met gebak.

We steken met ons krappe OTL bestuur heel veel tijd en voorbereiding in al onze activiteiten, het feit dat we een recordaantal deelnemers mochten verwelkomen, deed ons echt deugd en beschouwen we dan ook als een pluim op onze hoed. We willen als bestuur dan ook graag blijven voortgaan op de ingeslagen weg, en hopen dat we in 2014 zowel op ons eetfestijn als op de andere activiteiten ook recordopkomsten mogen verwelkomen !!

Maarten Verdonckt

Gerelateerd