Nieuws
29 juni 2014

Zeveneken Kermis

Naar jaarlijkse traditie werd OTL De Lozen Boer door het feestcomité  uitgenodigd met enkele tractoren op de kermis in Zeveneken. Na een kleine mailing werden direct een 10-tal leden bereid gevonden om mee te rijden met de rondrit doorheen de straten van Zeveneken, en in de namiddag deelnemen aan de stoet met de reuzen.

 

O.T.L. Clubgevoel

Omstreeks 9h30 kwamen de eerste deelnemers aangereden met een wantrouwig zicht richting het gesloten wolkendek.( Later is gebleken dat de wolken het perfect konden passen om enkel hemelwater te lossen als wij op onze trekker reden) Op het terras van café Den Kring  werden we hartelijk ontvangen met een koffie of consumptie naar keuze en werd onmiddellijk direct zichtbaar hoe strak de vriendschapsbanden geworden zijn tussen de OTL leden.  We moesten van onze harten een spreekwoordelijke steen maken om tijdig te vertrekken, anders waren we een hele dag blijven keuvelen op dat terras. De rondrit zelf verliep, zoals eerder vermeld, nogal nat maar na een uurtje werd er al een tussenstop voorzien voor een klein aperitief, waarna we vlug de andere kant van de gemeente doorkruisten met onze promotiewagen die uitgerust was met een reclamepaneel voor de kermis.

 

Fanfare, reuzen en tractoren

Iets na het middaguur werden we aan tafel verwacht voor een heerlijk bord met varkenshaasje met groentebuffet en kroketten,  dit ons aangeboden door het feestcomité ter compensatie van onze aanwezigheid. Na de middag werd er terug plaatsgenomen op het terras, daar de zon terug van de partij was. Rond 15h vertrok er een reuzenstoet  met op kop de fanfare  , daarna een 6 tal reuzen en als afsluiter onze tractoren. Na de nodige tussenstops en het einde van de stoet besloten de deelnemers om onmiddellijk, maar tevreden, de rit richting huis aan te vatten.

 

Verslaggever : Maarten Verdonckt

Foto’s :  Maarten Verdonckt & Raf Janssens

Gerelateerd