Nieuws
28 januari 2024

14° O.T.L. Miniatuurbeurs 28 januari 2024 Merelbeke

Voor de tweede maal werd onze beurs georganiseerd in de Gemeentehallen van Merelbeke wat op zich blijkbaar geen probleem is daar iedereen hedendaags is uitgerust met Waze of GPS. 15 tal jaren geleden was deze locatie niet zo evident te vinden en dienden we wegwijzers te plaatsen naar de gebouwen. Daar zijn we dus helemaal vanaf en komt iedereen probleemloos terecht op onze beurs.

Vlotte inschrijvingen
De inschrijvingen liepen terug vlot binnen van zodra de mailing voor inschrijving was verstuurd door onze anciens en trouwe standhouders. Enkele gaven de boot af om persoonlijke of gezondheid redenen doch niet getalmd, nieuwe kandidaten stonden klaar om alles in te vullen waarbij op het laatst de inschrijvingen waren volgeboekt en we helaas enkelen dienden te weigeren. Net als andere jaren hadden we terug een 300m verkooptafels, 50m² diorama’s en 250m² telegeleide vrachtwagens.

Donderdag morgen werd alles ingeladen in de Bestelwagen en een ruime aanhanger zodat we vrijdag voormiddag konden aanzetten met al de nodige materialen voor de beurs. Deze werden uitgeladen net als de materialen die we konden gebruiken van de Gemeente Merelbeke en de Drankleverancier ook nog tafels, danken en koelinstallaties bracht.
Met 2 personen werd de catering deels opgebouwd, alles klaar gemaakt voor de opbouw zaterdag en reeds een aantal stand tafels werden geplaatst.

Opbouw met tal van vrijwilligers.
Zaterdag morgen gingen we aan de slag met onze 2 huis assistenten, den Ivan en de Guido De Graeve. Ook altijd op post deze 2 leden zowel bij opbouw als afbouw. Verder kwamen nog aantal vaste helpers en enkele sympathisanten om alles klaar te maken tegen de Zondag.
Door ervaring met onze mannen en dames ging alles vrij vlot en konden we omstreeks 15u de laatste hand leggen aan de standen en cafetaria bouw. Reeds vanaf 13u waren er ook al de eerste standhouders aanwezig voor hun opbouw daar sommigen toch een vrij ruime stand waarbij enkel zondag opbouwen niet haalbaar is. Alles verliep vlot en om 18 u konden we afsluiten met standenbouw.

Vanaf 10u Open Deur
Zondagmorgen waren we met enkelen reeds vanaf 6u30 ter plaatse om met aantal vrijwilligers de aanbreng van de miniaturen in toch een snel tempo te laten verlopen zodat we om 9u de deuren konden sluiten en standhouders de tijd gaven om hun stand rustig verder uit bouwen en eventueel een rondgang maken op de beurs bij hun collega’s.

Iets voor 10u keken we even naar buiten en zagen we zoals jaarlijks een enorme rij wachtenden om de beurs te bezoeken. Om klokslag 10u werden de deuren geopend en in een mum van tijd waren de eerste 500 bezoekers aangemeld. Er was terug een groot gamma Miniaturen te bezichtigen en te koop evenals mooie diorama’s en de KMCYA club met fijne telegeleide vrachtwagens en Landbouwtractoren. Een volledige rondgang op de beurs met alle aandacht voor de verschillende standen en vooral diorama’s kan toch enkele uren in beslag nemen.

Nieuwe leden
De stand van onze club was vertegenwoordigd door Katleen en deels met medewerking van Ivan De Graeve daar bestuurslid Wout van Delft om gezondheid redenen niet kon aanwezig zijn. Toch werden terug een aantal nieuwe leden aangemaakt en voor sommigen gestelde vragen beantwoord .

Daar ik constant werd aangesproken was het mezelf niet gelukt om alle items te bekijken.
Meerdere standen hadden niet enkel nieuwe miniaturen te koop maar ook tweedehands en Oldtimer modellen. Bij de diorama’ viel het wel op hoe minutieus de boerderijen, personen en machines waren geconstrueerd. Zowel de liefhebber als Jan met de Pet kon zijn gading vinden in het ruime aanbod met daarnaast de cafetaria waar alles besproken werd over de aankopen of andere tractor verhalen. Met tussendoor en hapje Friet van de Frietmobiel.

Meerdere Prijswinnaars.
Onder de aanwezigen werden een aantal miniaturen verloot geschonken door de standhouders en dit aan de hand van het inkom ticket . Meet daarnaast 5 jaar abonnementen van het vakblad “De Loonwerker” die ook een winnaar vonden. Deze werden geschonken door het vlakblad.
Door Heidi Braems, de echtgenote van ons lid  Ludwig Herman werd een eigen reactie geschonken van een T-shirt van de beurs. Ludwig was ook van 7u tot 19u30 constant in de running bij die evenement.

Omstreeks 17u werd de beurs afgesloten bij een 1850 bezoekers en konden de standhouders opruimen waarbij menigeen ons kwamen bedanken voor de succesvolle beurs en hun deelname reeds bevestigden voor de editie 2025.
 

Dank aan onze medewerkers en standhouders.
Met een team van vrijwilligers en leden van onze club werd alles terug ingeladen in onze Bestelwagen en Aanhanger waarbij we om 19u45 de deuren konden sluiten met een volledig opgeruimde Gemeentehallen. Onze dank aan iedereen die een bijdragen heeft gedaan zowel bij de opbouw, de beurs zelf en de afbouw. 

We kunnen terug afsluiten zoals meermaals, die niet aanwezig was heeft toch veel gemist.

Gerelateerd