Nieuws
29 augustus 2020

Rondrit ‘t Zand Laarne

Voor de derde maal werd er een rondrit ingericht in samenspraak met ons clublid Daniël De Storme, Dirk Mertens en  café ’t Zand. Gezien de coronatoestanden was er toch een groot aantal leden van onze club aanwezig op deze zonnige zaterdag.

Gezegend ontbijt
Net als andere jaren had Eddy van het café een ruim ontbijt klaarstaan voor de deelnemers en sympathisanten met spek en ei, koffie, vers fruitsap, noem maar op: alles wat bij een ontbijtbuffet hoort was voorhanden. Vanaf 8u30 werden de gasten verwelkomd door de organisatie waarbij ze onmiddellijk aan tafel mochten.

Nadat iedereen kennis had gemaakt met elkaar en het ontbijt verorberd was kon de colonne aanzetten richting een Kapel vlakbij. Op aanvraag van de inrichters waren er 2 Willys legerjeeps - clublid Georges Bracke en zijn 2 kleindochters - die als begeleidende voertuigen de tractoren over kruispunten en wegen loodsten. Kort na vertrek werden de tractoren “en passant” gezegend door een ingehuurde priester die rijkelijk met het wijwater de tractoren en de chauffeurs een koude douche gaf. Een aantal spijsden de kerkelijke kassa met een kleine gift aan de medewerker van de geestelijke.

Van daaruit was er afgesproken op de weide van een landbouwer in Beervelde, vlakbij de spoorweg waar er halt werd gehouden voor een drankje en eveneens een babbel met het gastgezin.
Een jonge melkveehouder die enkele jaren geleden zijn vader, de bedrijfsleider, verloren had door ziekte en nu de boerderij verder uitbaat samen met zijn moeder. Een hard werkend gezin dat te vroeg afscheid diende te nemen van echtgenoot en vader.

 

Oud en nieuw bij elkaar
Daarna werd de rit verder gezet via Kalken naar de KMO Zone in Lokeren waar ze werden ontvangen in de garage van Tim en Isabel Van Bastelaere die ruimte gemaakt hadden om de nodige stoelen en tafels te  plaatsen volgens de Covod-19 normen. De deelnemers konden genieten van broodjes met beenham en enkele consumpties. Voor de gelegenheid had Tim enkele stoere binken van Fendttractoren in de loods geplaatst, een tegenpool van de oldtimers met een vermogen van 250-330 pk, superdeluxe cabines en alle nodige voorzieningen qua elektronica zoals het hoort bij de moderne tractoren. Zeker een blikvanger voor iedere aanwezige.

Recht tegenover de stoere binken stond er een zeldzame Fendt oldtimer van het type Farmer 1 D.
Dit type is in een kleine oplage van de band gegaan in Marktöberdorf , meestal voor de fruitteelt.
Deze Fendt 1 D is de tractor bedoeld voor dochter Marie die er vanaf haar 16 jaar de baan mee op wil.

Voor zoon Jef staat een Farmer 3S in de restauratiehal die na verloop van tijd eveneens zal uitblinken.
Na de voostelling van de verschillende tractoren door Tim en een gezellige babbel vormden onze tractoren terug netjes een colonne en ging de rit terug richting Kalken waar de derde tussenstop gepland was bij AVEVE handelaar M. Rogiers. Daar waren Dirk en Daniël tot een akkoord kunnen komen om de dorstigen te laven.

 

Eindstop met lekkere maaltijd
Na deze stop werd de rit aangezet naar beginpunt Café ‘t Zand waar men na het einde van de rondrit kon genieten van stoofvlees met frieten. Na een zonnige dag met verschillende tussenstops en een rondrit van 50km was iedereen verheugd nog even samen te zitten bij een lekkere pint en het aangeboden avondmaal. Een aantal sympathisanten vanuit de buurt van Laarne kwamen de chauffeurs vergezellen waarbij het café en het terras mooi volzet was, maar steeds volgens de richtlijnen van het Covid-19 gebeuren.

Omstreeks 19u begonnen de deelnemers zich huiswaarts te begeven daar er toch enkelen nog een 1 tot 1,5 u dienden te rijden vooraleer ze thuis waren.
 

Tevreden over deze rondrit, kijken we alvast uit naar volgend jaar.
 

Gerelateerd