Nieuws
23 november 2019

Landbouwminiaturen beurs en tentoonstelling te Zwolle

Zaterdag 23 november maakten Wout en mezelf de tocht van 265 km naar het Nederlandse Zwolle voor een bezoek voor een bezoek aan de Miniatuurbeurs van LCN. Landbouwminiaturen Club Nederland . Deze club is opgericht in 1989 en telt momenteel 3000 Leden.

Grootste in zijn soort.

Door deze vereniging wordt eenmaal per jaar een tweedaagse grote ruilbeurs en tentoonstelling georganiseerd. Deze beurs, de grootste van de wereld in zijn soort, van alleen landbouwminiaturen, vindt plaats in november in de IJsselhallen in Zwolle.
Met een 230 standen en 1010 tafels is deze beurs immens groot en wordt druk bezocht door de fanatieke standhouders en hobbyisten uit heel Europa met in totaal 8400 bezoekers.Een 49 vrijwilligers van de club bouwen alles op in één dag in de hallen op vrijdag om alle tafels en entourage te plaatsen om  de bezoekers te kunnen verwelkomen vanaf zaterdag 10u.Deel van de standhouders kunnen net als bij ons dag voor de opening opbouwen op vrijdag.

Aangename verwelkoming op de LCN stand

We vertrokken omstreeks 8u30 met als planning om 11u aan te komen in Zwolle en we de eerste drukte aan de inkom wel zou gepasseerd zijn, dachten we. Maar dit was naast de waard gerekend. Toen we om 11 de parking opreden, was deze bijna helemaal volzet. Een snuggere speurtocht dicht bij de inkom merkten we een parking plaats en waren zo dicht bij de inkom waarbij we dan ook niet hoefden aan te schuiven aan de inkom.

Eens we binnen waren hadden we onmiddellijk contact met enkel vertrouwelingen van LCN die als standhouder of bezoeker ook onze beurs in Lochristi bezoeken.Bij de stand van LCN waren er voor de 2 dagen een totaal van 2250 miniatuur beurmodellen te koop die volt van hand gingen daar het om een Fendt 1038 ging, gebaseerd op de type 1050 weliswaar met 45 aanpassingen. Dus een echt must voor de miniatuur liefhebber.

Het laten maken van een miniatuur speciaal voor de leden is een van de clubactiviteiten van LCN . Het is een exclusief, in kleine oplage geproduceerd model voor alleen L.C.N. leden waarbij dit jaar de keuze was gevallen op een Steyr 9080 in 4x2 of 4x4 uitvoering.  

Een link van Zwolle naar Lochristi

Naast deze modellen was er natuurlijk een groot aanbod van nieuwe miniatuur tractoren en machines maar opvallend ook een groot aanbod aan oldtimer uitvoeringen . Wat opvallend verscheidene standen met showmodellen die van bepaald merk tractoren een hele reeks te toon stellen en daarnaast zijn er een groot aantal diorama’s van klein tot groot formaat van boerderijbouw tot telegeleide tractoren en machines in werking.

Het was onze bedoeling om contacten te leggen in Zwolle voor onze beurs in Januari en daar zijn we goed in geslaagd. Naast promotie voeren hebben we meerdere standhouders kunnen inschrijven met een stand. Een erkenning van onze club in deze Miniatuur wereld.

Wij zien er naar uit om leden en sympathisanten te kunnen verwelkomen op 26 januari waar er terug een ruim aanbod zal zijn aan miniaturen, zelfs iets meer dan vorig jaar en kijken we er naar uit om er terug een gezellige dag van te maken.

Tekst : Raf Jansssens
Beeld : Wout van Delft

 

Gerelateerd