Nieuws
09 september 2023

Familiedag Mariagaard Wetteren op Zaterdag 9 september 2023

Door het Oudercomité Kinderkankerfonds werden we aangesproken om met een 2 tal oldtimer tractoren aanwezig te zijn op de Familiedag op de terrein van de school Mariagaard te Wetteren.
Met de bedoeling de kinderen een ritje te maken met een tractor. Vrij snel hadden we 2 vrijwilligers gevonden, Marcel Verlee en Stijn De Bruycker beiden uit Wetteren,  die zich paraat stelden om een feestdag te maken voor deze jongeren. In de voormiddag waren de Oldtimer tractoren aan de beurt en in de namiddag waren een aantal 4x4 Jeeps ter beschikking om met de jongeren een rit te maken buiten het terrein van Mariagaard. Naar verluid achteraf bleek het een prachtige dag te zijn geweest voor zowel de kinderen als de ouders. Dus een geslaagde  Familiedag

Hieronder het verslag van de organisatie van de Familiedag

De zomervakantie is alweer voorbij, en het lijkt er op dat september mooier wordt dan juli en augustus.  Net geknipt voor een stralende familiedag.  Reeds vroeg in de ochtend is het oudercomité van het kinderkankerfonds in de weer om alles in gereedheid te brengen.  De familiedag belooft een stralende editie te worden. 

Door het warme weer en het nodige fileleed kwamen de families maar mondjesmaat toe, wat de Alfredo’s en de professionele verwelkomer toeliet om de mensen extra warm welkom te heten.  Iedereen werd instant happy bij het betreden van de rode loper en het poseren voor de camera.  Wist je trouwens dat je de foto’s van de familiedag kunt terugvinden op https://kinderkankerfonds.be/fotos-familiedag-2023/  

Prof De Moerloose trok het officiële gedeelte op gang door te wijzen op de evolutie die de kankerbehandeling doormaakte in de loop der jaren.  Prof De Moerloose wist ons op een heel toegankelijke manier wegwijs te maken in de moeilijke medische terminologie.  Toch wel hoopgevend om te merken dat de genezingskansen sterk verhoogd zijn.  Dit is  onder meer te danken aan het wetenschappelijk onderzoek aan het UZ Gent, mede mogelijk gemaakt door financiering van het kinderkankerfonds.  Na dit hoopvol nieuws mocht Dierik Van den Meerssche (directeur van het kinderkankerfonds) de familiedag officieel openen en iedereen uitnodigen op de receptie.  Toegegeven… met dit warme weer keken we er met zijn allen naar uit.

Opgetogen kinderen met de Tractoren
Ondertussen waren de kinderen al volop aan het genieten van de animatie.  Zowel jong als oud was
opgetogen om dank zij de Oldtimer Tractorenclub “De Lozen Boer” (Lochristi) zelf te mogen rijden met een tractor.  Glunderende gezichten!!!  En met het fantastische werk van de ballonplooiers en de schminkers straalden de gezichten nog meer.  Ook de volksspelen weten elk jaar opnieuw aan te spreken.  Een schot in de roos is ook duidelijk de initiatie boogschieten die elk jaar op veel belangstelling kan rekenen.  Daarnaast ontdekten de kleinsten de paardjesmolen en de springkastelen.

Eén van de nieuwigheden dit jaar was de aandacht voor de sterrenkindjes en hun ouders.  Enkele leden van het oudercomité wisten op een heel serene wijze de sterrenkindjes mee te betrekken in de familiedag.  Er was een apart hoekje gemaakt waar plaats was voor een gesprek, en waar de ouders de naam van hun kindje op een sterretje konden schrijven en in een prachtige herdenkingsboom hangen.  Na de familiedag kon het sterretje dan meegenomen worden.

Ondertussen kon er gesmuld worden van de heerlijke BBQ dank zij het team van traiteur Brabo.  De leden van Kiwanis Gent Artevelde hadden de handen vol om de dorstigen te laven…, “zich in het zweet werken” was hier letterlijk van toepassing.

Na de show en het proeven van  mocktails was het al vlug tijd om de rondrit op te starten.  Dit keer een rondrit met 16 zoals in de uitnodiging stond te lezen.   Alleen… de “16” stond eigenlijk voor 4x4 voertuigen.  Het blijft een indrukwekkend gebeuren om mee te maken, maar vooral een heuse karwei om alles in goede banen (letterlijk dan) te leiden.  Na de rondrit kregen de kinderen een heerlijke cup cake gemaakt door Anne-Mie Van Exter.  Zoals elk jaar waren de cup cakes versierd in het thema van de rondrit.  Deze cup cakes werden overigens ook bezorgd aan de kinderen op de afdeling. 

Konden de kinderen overdag reuze zeepbellen blazen, dan was er op het einde van de familiedag nog een tombola gekoppeld aan het zeepbellen blazen.  Alle kinderen kregen een zeepbellenblazer met aan de onderkant een nummer.  Dit jaar konden we tickets verloten voor Plopsaland.  De tickets konden wel enkel gebruikt worden op 17 september.  De hoofdprijs was echter een toegangsticket voor de ganse familie naar een pretpark naar keuze.  Een reactie van de winnaars vind je in een apart kaderstukje.

En dan was het opruimen geblazen voor het team van het oudercomité.  Moe maar tevreden de dag nog eens overlopen, nagenieten en al verbeterpuntjes meenemen naar de volgende editie.  Van een aantal families mochten we al leuke commentaren horen. 

Foto’s door Lien Van Steirteghem
Tekst : Raf Janssens en Geert Bekaert

 

Gerelateerd