Nieuws
16 juli 2018

1° Rondrit Laarne kermis 16 Juli 2018

 

Het is niet evident om op een doorweekste dag een rondrit te organiseren zoals bijvoorbeeld op een maandag. Na het voorbeeld van Eenbeekeinde II sloegen De Cock Eddy en De Storme Daniël (OTL-lid)  echter de handen in elkaar om een heuse rit te organiseren ter gelegenheid van de kermis op de wijk ‘t Zand in Laarne.

Samenwerking OTL en enkele leden
Het vroeg enige voorbereiding om een rit in elkaar te puzzelen maar met ondersteuning vanuit OTL en met René De Lausnay als achterban, werd alles in goede banen geleid en kwam de eerste rit tot stand. Daniël zorgde verder voor de bekendmaking en de inschrijvingen en ook OTL maakte publiciteit voor deze rit.

Uitgebreid ontbijt
Caféuitbater Cockie had het ontbijt op zich genomen en de deelnemers  konden genieten van een rijkelijk gevuld ontbijt met o.a. spek met ei (altijd een geslaagd ontbijt).
De interesse in deze rondrit was groot. Niet eens georganiseerd vanuit een oldtimerclub, kwamen er zich maar liefst 35 tractoren aanmelden voor deze eerste rit. Wat een succes.

Tractorwijding
Er werd om 9u30 aangezet richting Klopperskapel waar de tractoren een wijding konden meemaken door de lokale priester. Van daaruit werd er verder gezet langs uitgestippelde wegen over Lochristi naar Zaffelare waar een eerste stop werd gedaan in café Den Hoek bij René Bracke afkomstig uit Kalken.

Geen honger en geen dorst 
Van daaruit ging het over Eksaarde Doorselaar naar ‘t Kapelleken bij Marc voor een middaglunch met soep en sandwiches op het zonnige terras achteraan het café.
Na de soep en enkele andere consumpties werd de rit verder gezet langsheen het Provinciaal Domein van Wachtebeke  naar een derde drankstop  in het centrum van Wachtebeke in café De Rembrandt. Iedereen kon er netjes parkeren en bij erg zomerse temperaturen was deze tussenstop zeer welkom.

Via het landelijke Mendonk werd de tocht verder gezet naar de vierde en laatste drinkstop
in Hijfte in café De Kneut, alom gekend door meerdere bezoeken met onze tractoren bij de vroeger Fiat/New Holland dealer Robert Verschueren. Terug werden de dranken genuttigd op het zomerse terras om van daaruit de laatste rit te doen over Lochristi en Beervelde naar de eindbestemming bij Cockie voor de avondlunch.

Afsluiter met warme beenhesp en schieting
Daar had René De Lausnay met zijn team alles in gereedheid gebracht voor de warme beenhesp met frietjes en groenten. Na een tocht van 50 km en een aantal drinkstops was dit geslaagd avondmaal zeer welkom bij de deelnemers. Aansluitend was er voor de kermisvierders een schieting op liggende wip wat op zich ook al een ruime belangstelling meebracht op deze kermis.  Een rondvraag gaf enkel positieve reacties over de rondrit en er werd gevraagd naar een herhaling. Met andere woorden: organisatie en deelnemers waren zeer tevreden met deze eerste rondrit vanuit ‘t Zand in Laarne.

Verslag en Foto’s :  Raf Janssens 

Gerelateerd