31 januari 2016

8° Landbouw Miniatuurbeurs OTL De Lozen Boer

370m verkooptafels, 250m² telegeleide landouw- en grondverzet miniaturen en 80 m² diorama’s, met in totaal 63 tandhouders, dit alles op de 8° landbouw Miniatuurbeurs op Zondag 31 januari 2016 van 10u tot 17u  in  Complex Uyttenhove, Zavel 7, B-9080 LochristI .

Vanaf de eerste beurs in 2009 was deze beurs in diezelfde periode een waar schot in de roos. Met meer dan 2.000 bezoekers en deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, Nederland,
en uiteraard België kreeg deze manifestatie een volwaardig statuut binnen het miniatuurgebeuren.

Grootste in zijn soort

Toonaangevend in eigen land, werd deze landbouw miniatuurbeurs op de kaart gezet in België. Deze oldtimerclub bruist van de activiteiten. Deze Landbouw Miniatuurbeurs is nog steeds de grootste in zijn soort die ons land kent bestaande uit verkooptafels en  diorama’s of kijkkasten met complete mini boerderijen en telegeleide landbouw- en grondwerk miniaturen in demonstratie.

Dit jaar liggen de verwachtingen terug  hoog gespannen  met het aantal standhouders welke hun verkooptafels gereserveerd hebben met daarnaast nog  diorama’s  waar de standhouders hun verzameling van materialen ten toon zullen stellen. Dit gaat dan meestal rond 1 merk van tractoren of een heuse boerderij met dieren en machines.

Voor verzamelaar en speelgoedfanaat.

De organisatoren mikken niet alleen op de echte trekker fanaten, oldtimerliefhebbers maar ook op jongeren en kinderen en geïnteresseerden in tractoren en landbouwmachines. Er zal voor elk wat wils zijn  Ook Jan met de pet, is van harte welkom. Met het opzet van de beurs wil men jong en oud bereiken, verzamelaar en speelgoedfanaat.

De meeste miniaturen zijn op schaal 1/16 of 1/32 gebouwd. Er zijn zowel commerciële exemplaren als zelfbouw, naast unieke, oldtimer- en  speciale miniaturen, sommigen in, kunststof anderen in metaal, zeer precies nagebouwd. Voor de echte miniatuur verzamelaar is deze beurs een echte must, daar de nieuw uitgegeven modellen op de  Agritechnica in Hannover,  op deze beurs als eerst worden aangeboden in België. Meerdere liefhebbers reserveren daarbij  op voorhand bij bepaalde standhouders exclusieve items om deze zeker te kunnen aanschaffen tijdens de beurs. De lijst van de standhouders met hun website staat op de site van O.T.L.”De lozen boer” www.oldtimertractoren.be.

Een ideale beurs voor de verzamelaar of om de ouders en grootouders een mooi cadeau aan te schaffen voor kinderen en kleinkinderen.
Ook sommige bedrijven gaan over tot de aankoop van een aantal miniaturen voor hun personeel, naar het merk en model welke ze in de verkoop hebben ofwaarmee ze als Loonbedrijf of andere activiteiten mee aan de orde zijn.

Nieuw :Centrum Agrarisch Erfgoed op de beurs

Naast miniaturen zal Textuur Kortrijk aanwezig zijn met een stand aangaande 3D Agrarisch Erfgoed.

3D biedt veel mogelijkheden op vlak van demonstratie en preservatie van een oude machine. Technieken zoals 3D printing kunnen je perfect helpen bij het maken van een miniatuur, al dan niet in kleine oplage. Een vervangstuk voor een oude machine die nergens meer te vinden is, dan kan 3D technologie je helpen dit stuk zelf te reproduceren. Met het project ‘Duiken in de Machine’ is Texture op zoek naar oude machines die op welke manier dan ook voordeel kunnen halen uit 3D. Een must voor de Oldtimer fanaten welke misschien wel in het bezit zijn van  een machine waarbij dit het geval zou kunnen zijn, aarzel dan niet om stand nr. 62te bezoeken en jouw machine op te geven als ‘mogelijke gevalstudie.

Het project ‘Duiken in de Machine’ is een samenwerking tussen CAG, Erfgoedcel CO7, MIAT, ETWIE, PACKED, zuidwest, CVAa, Viaa en Texture.

Practische info

Net als vorige edities zullen er aan de inkom  van de beurs terug een aantal levensechte tractoren staan pronken om het kader van de beurs op te fleuren.  De beurs zal beschikken over een gezellige cafetaria , CavaBar en  ook een eetgelegenheid. Het lidmaatschap van O.T.L. “De Lozen Boer” zal eveneens kunnen hernieuwd  worden op de stand van de club. Voor de kinderen is er een kleurenwedstrijd voorzien waarvan de kleurenplaat te vinden is op de site van O.T.L. :  www.oldtimertractoren.be .

Prijzen onder de bezoekers

Onder de bezoekers van de beurs zullen in de loop van de dag een aantal miniaturen geschonken door de verschillende  standhouders van de beurs en een aantal abonnementen geschonken door De Loonwerker verloot worden . Kortom een dag om niet te missen voor groot en klein.

Onder de bezoekers van de beurs zullen in de loop van de dag een aantal miniaturen verloot worden geschonken door de verschillende  standhouders van de beurs. Kortom een dag om niet te missen voor groot en klein.

 

Voor meer info: O.T.L ”De Lozen Boer” +32 (0) 475 628 129.of info@oldtimertractoren.be

 

Bijlage

  1. Hotels om en rond O.T.L. De Lozen Boer.doc 11-1-2016 06:46:03
  2. 2016Kleurplaat.jpg 12-1-2016 09:01:38
  3. Map2.xls 21-1-2016 14:46:03
  4. Miniatuurbeurs 2016 bezoekers.pdf 21-1-2016 14:46:15
  5. ligging zavel (2).bmp 21-1-2016 14:46:20

Gerelateerd