12 augustus 2017

Bezoek op zaterdag 12 augustus aan Historischer Feldtag Nordhorn

In 2016 werd er onderling met de reizigers ingestemd op even jaren Nordhorn bezoeken en op oneven jaren Panningen . Doch daar Nordhorn dit jaar een driedaagse organiseert omwille van het 25 jaar Jubileum en volgend jaar een pauze nemen, brengen we dit jaar aan beide festivals een bezoek. 

Zaterdag 12 augustus organiseren we voor het tweede maal  een bezoek aan het Duitse Oldtimerfestival   “Historische Feldtage” in Nordhorn. Het hoofdthema in is IH-McCormick

Een bezoek is dan ook een “must” voor de vrienden van de “oldtimers” onder de landbouwmachines.

25 Jaar „Historischer Feldtag Nordhorn”,  een Uniek programma krijgt gestalte.
Jaarlijks zijn tienduizenden bezoekers in de ban van de “Historischer Feldtag Nordhorn“. Wie zich interesseert voor de ontwikkeling van de historische landbouwmechanisatie, bezoekt de grootste tentoonstelling in haar soort in Duitsland. Niet alleen vanuit Duitsland, maar ook vanuit ver over de landsgrenzen.

Het 15 hectare grote expositieterrein is door elementen in het landschap en door terrassen op een natuurlijke wijze ingedeeld. Zo wordt het voor de bezoeker echt spannend. Achter een haag of achter een wal vindt hij het grote “Fahrerlager”, een onderdelenmarkt met meer dan duizend vierkante meter ruimte voor de verkoop van reserveonderdelen, literatuur, gereedschap en fan-artikelen, of één van de vier consumptie-gelegenheden met een oppervlakte van in totaal 7.500 m². Echt spannend wordt het pas op het twee hectare grote terrein waar de museumstukken zijn tentoongesteld en het 8 hectare grote terrein waar demonstraties plaatsvinden. Hier wordt geploegd, geëgd, mais gehakseld, graan geoogst met zelfbinders en combines, stro geperst en verladen, gras gemaaid of worden aardappels gerooid.

Deelname met de bus :
De Bus is voorzien om 5u30 op het OTL terrein.
Als iedereen tussen 5u15 en 5u30 aanwezig is kunnen we dan onmiddellijk om 5u30 aanzetten.

Leden van O.T.L.”De Lozen Boer” : 45 € per persoon
Niet leden : 50 € per persoon
De prijs omvat de busreis en Inkom tot het festival .
Lunch pakketten zelf voorzien of ter plaatse .
Enkel door storting of Kas betaling is uw deelname bevestigd.

Bedrag te storten op rekening

O.T.L."De Lozen Boer"  Pauwstraat 166,    B-9080 Lochristi
met vermelding Naam en deelname Nordhorn
 IBAN: BE 76 1030 1709 4195 BIC Code: NICABEBB

Met Voorname Groet
O.T.L.  Bestuur
info@oldtimertractoren.be

Gerelateerd