Nieuws
18 april 2022

Oldtimer- en Machineveiling Paasmaandag 18 April 2022

Paasmaandag is reeds van in den beginne steeds een geslaagde veiling betreft aanbreng materialen en bezoekers. De winter is net de deur uit, de voorjaarswerken zijn begonnen en de Oldtimer liefhebber en hobbyist kijken uit om hun geding te kunnen vinden op één van de veilingen.

Door de corona pandemie was het geleden van 2019 dat er nog een Paasveiling was op uitzondering van de veiling in oktober 2021. De aanbreng van materialen was gigantisch, een 208 loten gingen onder de hamer. Van kleine spullen werkmaterialen in de schuur, park-en tuin op de beton aan de schuur tot de grotere materialen op de weide.

Een aantal zitmaaiers, en vooral tractoren gingen van de hand aan de meest biedende. Er was een ruim aanbod van tractoren waarvan op 1 na deze allen werden verkocht tijdens de veiling. Er was een zeer goede sfeer met ruime belangstelling. De oldtimervrienden konden elkaar terug treffen samen met andere liefhebbers en kijklustigen.

Vanaf 10u waren er reeds geïnteresseerden op het terrein en aan de bar in de schuur. Dit aantal liep na de middag vrij goed op zodanig vanaf begin van de veiling de schuur bomvol zat en dit tot en met het einde van de veiling.

De immense drukte was soms moeilijk om de juiste bieders en kopers te treffen tussen hen die hun hand opstaken voor een drankje of een teken naar een binnenkomende kennis, maar toch is er gen enkele die een pint wou bestellen met een tractor of machine naar huis gegaan, wat eventueel wel zou kunnen gebeuren .

Bij het voorrijden van de rollend materiaal werd de nieuwsgierigheid opgewekt tussen de bezoekers wat op zich een leuke sfeer bracht tijdens het verkoop gebeuren. Top of the bill was natuurlijk de 240pk Fendt trekker die net zijn prijs niet haalde tijdens de veiling, maar onmiddellijk na de veiling toch verkocht werd aan een aanwezige kandidaat koper. Eind goed , al goed.

Het afhalen van de materialen verliep heel vlot tijdens de eerste 2 dagen na de veiling, waarbij enkele nog paar dagen later, maar alles werd afgehaald.
Naderhand merkten we dat het terrein vrijwel volledig leeg was en er weinig materialen onverkocht overbleven, wat alleen maar ten goede kan komen voor genoeg ruimte voor de volgende veiling op Zondag 16 Oktober.

Aantal van onze leden hebben zowel in de opbouw, afbouw en tijdens de veiling meer dan een handje toegestoken zodat alles tijdig klaar was, vlot kon verlopen tijdens de dag zelf en naderhand, ook belangrijk alles netjes werd opgeruimd, waar voor onze dank aan deze hulpvaardigen .

 

Tekst en beeld Raf Janssens

Gerelateerd