Nieuws
24 augustus 2021

Opvrolijken Overmere Jaarmarkt.

Op uitzondering van 2020 zijn we elk jaar gevraagd door het Sport- en Feestcomité via ons clublid Felix Baert om de Jaarmarkt op te vrolijken met een 10-tal tractoren.

Zelfs zonder mailing verliepen de  inschrijvingen super vlot en hadden er vrij snel 10 deelnemers  zich aangemeld met op het laatst een aantal extra leden zodanig we op een 17 tractoren kwamen. Op zich geen probleem voor de organisatie, er was plaats genoeg voorzien om iedereen netjes op een rij te plaatsen.

Bij aankomst werden we verwelkomd door Felix en konden we met onze groep eerst genieten van een koffie of een Trappist. Het was een fijn weerzien voor iedereen daar het deze zomer toch maar koeltjes aangaande trekker samenkomsten.

Aan tafel werden er afspraken gemaakt voor onze ledenrondrit en schreven er zich enkele in voor de Oldtimer Happening op de Werktuigendagen Oudenaarde.
Na de koffie of iets dergelijks werd er afgesproken om 13u terug samen te komen op het terras waar we bij aankomst samen zaten.

Voor het eerst waren enkele USA legervoertuigen aanwezig van bewoner uit Overmere en een heuse 8 rijïge Hakselaar van een lokale verdeler.
Was een mooie rij aan landbouw materiaal met verderop het afgebakende terrein voor de paarden jaarmarkt.

Een succes voor Overmere dit jaar met om en rond de100 deelnemende paarden, veulens en zelf ezels. Heel assortimenten aan Warmbloed – en Koudbloed paarden.
Bij de Warmbloedpaarden zag je enig verschil tussen de Springpaarden en de fokkerij in de Dressuurwereld. Bij de Koudbloedige paarden was het aanbod ven het type Belgisch Trekpaard. Kolossen van paarden die indruk maakten bij het publiek. Aan het einde van het wedstrijd terrein was een dranktentje voorzien aansluitend aan de tentoonstelling van enkele Oldtimer- en mini tractoren van een lokale bewoner.

Onze deelnemers hadden mooie variatie op deze dag van Tractoren en machines, Paarden en aantal gekende gezichten zowel clubleden als andere levensgenieters.

Over de middag door hadden de meeste de innerlijke mens versterkt met een bakje Friet en een drankje. Na dit alles werd er op de afgesproken plaats samen gekomen,
Kreeg iedere deelnemer zijn vergoeding, uitbetaald door Felix Baert en omtrent 13u30 werden de motoren gestart waarna iedereen op een rustige manier zich huiswaarts begeefde na een mooie zonnige dag.

 

Gerelateerd