Nieuws
09 mei 2010

Promotie Kroegentocht Historische Dagen 2010

Op zondag 9 mei 2010 trokken we er terug op uit met onze vaste promotieleden om de Historische Dagen bekend te maken in Groot Lochristi bij Jan met de Pet.
Om 9u werd er gestart met een 10 tal tractoren ende Willy’s Jeep van Georges Bracke met aanhanger en spandoek van onze Oldtimerdag, richting Zeveneken waar er onderweg nog een trekker aansloot bij de colonne. Onze eerste stop was via kleine omweg door Zeveneken in Café Roos.
Daar werden we verwelkomt door ons Lid Roger Van Rijckeghem van Grondwerken RVR,welke ons prompt trakteerde op het bezoek aan zijn stamcafé. Ook de uitbaters Roos en Aad vonden het prachtig , de tractoren voor de deur en dat we een bezoek brachten aan hen. Ook dit viel in de smaak van menige cafébezoekers waarvan sommigen al van vroeg in de morgen hun kaarten aan het leggen waren.
Na enkele versterkingen van de inwendige mens en ons promotie verhaal voor onze Historische Dagen trokken we verder Richting Zaffelare waar we halt houden in café Den Hoek bij Rene welke ook ons bezoek apprecieerde en waar we de klanten warm maakten om een bezoek te brengen aan ons terrein op zondag 16mei.
Vandaar werd de tour verder gezet doorheen Zaffelare Dorp richting Lochristi Centrul, daar maakte we een oponthoud in De Reinaart bij Cristine en Christof,met terug ons zelfde doel, klant en bezoeker visiteren naar ons terrein op 16 mei. Vandaar ging het richting Beervelde om doorheen het centrum van Beervelde te rijden met onze tractoren, vlaggen en spandoek, dit tijdens de Park- en Tuindagen waarbij de terrassen en straten vol liepen met bezoekers aan de Tuindagen.
Door plaatsgebrek om te parkeren was het de bedoeling om zonder tussenstop Beervelde te passeren, doch het lot besliste er anders over, hoe kan het anders dan een trekker die het natuurlijk liet afweten vlak ter hoogte van Beervelde Kerk en café “De Bonte Koe”. Daar deze tractor al eens was stilgevallen onderweg en na 10 min rust toch terug aansloeg, werd de wijze beslissing genomen, de tractoren aan de kant van de weg te plaatsen, de trekker laten bekomen en ondertussen iets nuttigen in “De Bonte Koe”.
Het was rond het middag uur , dus menig landbouwer en tractor liefhebber was in het café aanwezig en had belangstelling voor onze tractoren. Na een 20 min deden we een poging om de defecte tractor op gang te krijgen, doch dit lukte deze keer niet meer, dan maar op sleeptouw genomen door de Porsche van Roger D’hooge en in volle snelheid naar onze eind bestemming “De Singel” in Lokeren Oudenbos waar de warme “Ribbekes” ons op tafel stonden op te wachten. Omstreeks 15u was iedereen voldaan van deze promotiedag en werd er tevreden huiswaarts gereden uitkijkende naar zaterdag 15 en Zondag 16 mei voor onze 6° Historische Dagen van O.T.L.”De Lozen Boer”

Gerelateerd