Nieuws
14 juli 2014

Eenbeekeinde II Tractoren rondrit

Op 14 Juli werden we met z’n allen verwacht op de rondrit van Eenbeekeinde II. Traditiegetrouw is dit een rondrit waar door de meesten wel reikhalzend naar uitgekeken word door het mooie programma dat ons jaarlijks word aangeboden.

 

Vlekkeloze ontvangst
De weergoden waren de organisatoren gunstig gezind en bij de opkomst van maar liefst een 60-tal tractoren  werden de organisatoren zelf heel goedgezind ! Maar zelf bij deze opkomst verliep de ontvangst vlekkeloos. Mensen die de trekker(s) naar daar transporteerden konden traditiegetrouw gebruik maken van de grote parking van de voormalige UCO-fabriek, slechts een kleine 100 meter van de feesttent verwijderd. Eens de trekker gelost kon je jezelf aanmelden en je enveloppe met de benodigde tegoedbonnen afhalen, en onmiddellijk de ontbijtbon inruilen voor een paar ovenverse koffiekoeken met een tas heerlijk geurende koffie.

 

Bekende kastelen
 Omdat we toch heel wat kilometers in het verschiet hadden, werd er tijdig vertrokken richting Wachtebeke. Via heel rustige weggetjes door Destelbergen waar we enkele prachige kastelen zagen, zoals kasteel Crabbenburg (gebouwd van 1821 tot 1823 als buitenverblijf voor Senator François-Joseph Heynderickx, stichter van de gentse Floraliën) kwamen we rustig maar gestaag op grondgebied Lochristi. Wie Lochristi zegt, denkt bijna vanzelf aan de kruising van de gevreesde Antwerpsesteenweg. Het blijft nu eenmaal een huzarenwerk om met zo een colonne deze uitermate druk bereden weg te kruisen. De aanwezige motards die de begeleiding verzorgden hadden ervoor geopteerd om de groep in 2 kleinere groepen op te delen om alles iets vlotter te laten lopen. Het enige nadeel dat dit met zich meebracht is dat de 2e groep de 1e niet meer ingehaald heeft voor de Lunchpauze.

 

Culinaire Ontvangst
Maar laat dit staaltje van muggenzifterij het totaalplaatje zeker niet vergallen, want eventuele minpuntjes werden al weer ruimschoots weggewerkt tijdens onze lunchpauze. Het menu was zo simpel als het lekker was: Soep met boterhamen, of beter gezegd heerlijke soep met nog lekkerder brood. Wat je ook minder en minder ziet mar waar hier wel aan gedacht was, was smout. Eigenlijk confronterend hoe dit stukje “culinaire erfgoed” langzaam verloren dreigt te gaan bij onze jeugd, want aan onze tafel waren er alvast 2 jeugdige deelnemers die met enigszins opgetrokken neus zaten te kijken.

 

Kilometervreters
Na de lunch kon er nog even nagepraat worden  en op het afgesproken uur konden we onze machines starten die geparkeerd stonden op het onlangs vernieuwde marktplein. Nu restte ons “alleen”  nog de terugrit. Door het nog hoge af te leggen aantal kilometers werd het tempo redelijk hoog gehouden door Eric Rottiers, die de collonne langs allerlei landelijke wegen via Eksaarde, Doorslaar, Lokeren, Zeveneken en Beervelde richting Eenbeekeinde. Door het tempo hoog te houden kon er nog een ruime tussenstop gemaakt worden in Cafe Neptunus in Destelbergen.

 

Afsluiter met vaste traiteur
Na deze tussenstop werd er terug koers gezet richting de feesttent want daar hadden we nog iets tegoed wat voor velen het hoogtepunt van de dag is, een bord, rijkelijk gevuld is met een malse, perfect gebakken steak met frietjes. De vaste traiteur slaagt er toch telkens weer in om een vlot, verzorgt en bovenal lekker buffet te presenteren. Wie niet genoeg had met de eerste portie kon gerust nogmaals aanschuiven voor een tweede, diegenen die wel al voldaan waren konden nog even genieten van het gezellige samenzijn om dan moe maar zéér voldaan huiswaarts te keren, uitkijkend naar de volgende editie van Eenbeekeinde II .

 

Verslag : Maarten Verdonckt

Foto’s : Raf Janssens

 

Gerelateerd