Nieuws
25 januari 2009

1° Landbow Miniatuurbeurs O.T.L."De Lozen Boer" was een groot succes

Tegen alle verwachtingen in, was deze eerste beurs een schot in de roos, dit zowel wat deelnemers als bezoekers betreft. Een 150-tal meter stand was er te bewonderen aan verkooptafels en 48 meter aan diorama’s. Deelnemers kwamen uit België, Nederland, Duitsland en Ierland.

Reeds om 6u in de morgen waren de eerste standhouders al aanwezig om hun koopwaar te ontladen uit aanhangers en bestelwagens. Sommigen hadden een bestelwagen nokvol geladen met te verkopen miniaturen. Het aanleveren duurde tot 9u toen de deuren dicht gingen om de standhouders de mogelijkheid te bieden hun koopwaar netjes te ordenen Om 10u stonden reeds een 60 tot 80-tal bezoekers te wachten aan de inkomdeur tot de beurs open ging voor het publiek . De eerste bezoekers waren dan ook de echte miniatuur verzamelaars die een ware speurtocht deden van stand naar stand, teneinde de nieuwste uitgegeven miniaturen te kunnen bemachtigen die ze nog niet in hun verzameling hadden. Omstreeks 12u telden we de 1000° bezoeker, en het mag gezegd worden dat toch bijna iedereen met 1 tot 5 miniaturen de beurs verliet, sommigen met een lading van 5 of 10 items.  Er waren niet alleen miniaturen, maar ook boeken, vlaggen, sierkussens en andere te vinden op de beurs. Ook de tentoongestelde diorama’s loonden de moeite waaronder soms een heuse mini boerderij met stallen, vee en natuurlijk miniatuur tractoren. Voor de niet minatuur freaks waren een 8 tal “levensechte” nieuwe tracotren waren te zien op dit evenement. Het neusje van de zalm was het bezoek van de regionale TV-zender AVS die een nieuwsreportage filmden over de standhouders en bezoekers in dit miniatuur wereldje. Ook bracht de Burgemeester van Lochristi Yves Deswaene ons een bezoek.  In de loop van de dag werden er 3 miniatuur tractoren verloot onder de bezoekers aan de hand van hun entree ticket. Er was een kleurwedstrijd voor de kleinsten die een tractor konden inkleuren en afgeven aan de OTL balie, waarbij om 17u een vakjury tussen de 50 afgegeven kleurenplaten, de mooiste eruit haalde. De eerste prijs ging naar de 5-jarige Arne Temmerman uit Eksaarde Lokeren. Deze kon dan ook kiezien uit de 5 miniatuur prijzen die geschonken waren door Miniatuurwereld uit Lommel.

In totaal bezochten 2181 betalende en niet betalende geïnteresseerden deze 1° Landbouw miniatuurbeurs in Lochristi, waarbij zowel de organisatoren als de standhouders buiten alle verwachtingen in zeer tevreden waren. O.T.L.”De Lozen Boer” had gedacht op een 1000-tal bezoekers en stilletjes gehoopt op een paar 100 meer. Niemand had gedacht dat we meer dan 2000 bezoekers zouden mogen verwelkomen. De bezoekers konden ook kennis maken met Oldtimerclub OTL De Lozen Boer, die als organisatie vertegenwoordigd was met een info stand om op die manier een mooi aantal binnen- en buitenlandse leden aan te werven. Na afloop van de beurs om 18u werd nog nagepraat met de standhouders die vol lof waren over deze eerste beurs en hun deelname reeds bevestigden voor de volgende editie in 2010, dit met nog een groter aanbod aan te verkopen en tentoon te stellen items. Volgens de standhouders is deze beurs in Lochristi op de kaart geplaatst en was dit een uitstekend startschot om de beurs verder uit te bouwen in de toekomst. Wij kijken nu al naar uit naar de volgende uitgave op Zondag 31 januari 2010 in Lochristi.

Gerelateerd