Nieuws
11 december 2015

OTL Eetfestijn genoot veel belangstelling

Reeds voor de tweede maal ging het jaarlijks feestbanket van de oldtimer club in feestzaal Breughel aan Beervelde station door. Ze waren met 112 , de oldtimer leden en sympathisanten. Zoals ieder eetfestijn was iedereen tijdig aanwezig en vond elk zijn stek om met vrienden van de avond te genieten. De sfeer zat er helemaal in, waarschijnlijk doordat de oldtimer treffens en of rondritten al enkele maanden stil liggen en iedereen er naar uitkeek om elkaar terug te zien.

Verwelkoming en Aperitief
De avond begon met een verwelkoming van voorzitter Raf Janssens welke een uiteenzetting gaf over de verdere werking van het bestuur en toetreding van nieuwe leden ervan en de verdere samenwerking met Hilde en Katleen van Fashion Graphics. Ondertussen werd van het aperitief geproefd. Voorzitter Raf stelde het uitgebreide jaarprogramma van OTL voor. Beginnend met de miniatuurbeurs die traditioneel plaats grijpt eind januari in het gemeentelijk complex Uyttenhove te Zeveneken. Datum niet vergeten: zondag 31 januari 2016.

Niemand honger
De maaltijd zelf, gepresenteerd door feestzaal Breughel bestond uit een smakelijke soep gevolgd door Rundergebraad “Bordelaise”, met groentenkrans en duchesse kroketjes. Telkens kwam de bediening meerdere malen langs. Niemand hoefde honger te lijden. De afwezigen hadden alweer eens ongelijk. De hele avond door was er een diavoorstelling van het afgelopen jaar met de verschillende meetings en kroegbezoeken welke door de club georganiseerd waren. Als ode aan het overleden bestuurslid Eric zaten er een groot aantal foto’s bij van Eric van de afgelopen jaren. Een mooi eerbetoon van de club.

Tractor al dan niet naar de Keuring
Vervolgens kwam het ernstige gedeelte. Niet voor de eerste maal wist Maarten Huybrechts –als BB vrijgestelde, specialist ter zake – de zaal te boeien. Maarten maakte een duidelijk inzicht over Periodieke Keuring bij tractoren, wat niet van toepassing is bij Oldtimer en hobby- tractoren . Dus ieder aanwezige kon verder rustig genieten van de avond en hoefde zich geen zorgen te maken over de “schouwing” van hun tractoren, in tegenstelling tot soms andere wilde verhalen. Ook het trekken van aanhangers kwam ter sprake, doch dit technisch gedeelte beloofde de redactie van het OTL-clubblad nader te omschrijven in het clubblad.

Ploegcomité
Namens het Oldtimer nationaal ploegcomité kwam Berti Vanmeeraan het woord. Hij legde nog maar eens haarfijn uit hoe het Oldtimer nationaal ploegkampioenschap georganiseerd wordt. Vooraf, in de loop van het jaar 2016, kunnen geïnteresseerden lokaal, onder leiding en met hulp van bestuursleden van het nationaal comité, ploegwedstrijden organiseren. Ze krijgen dan uitvoerige instructies zodat ze leren hoe een wedstrijd in elkaar zit. Vanuit OTL was er al direct interesse. Wout van Delft en Maarten Verdonckt willen het wel eens uitproberen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Wout en/of Maarten .

Lidgelden
Aan het einde van de geslaagde avond nodigde voorzitter Raf Janssens iedereen uit om het lidgeld voor 2016 te betalen bij schatbewaarster Hilde Carlier wat vlot werd gedaan. Tevens kon men terecht bij Hilde en Katleen die een mooie stand met merchandising hadden meegebracht. OTL-petten, OTL-hemden, en OTL-Fleeces gingen vlot van de hand. Met de vlam in de pijp werd de geslaagde OTL avond uitgewuifd.

Gerelateerd