Nieuws
30 augustus 2022

44° Oogststoet Oostakker 30 augustus 2022

44° Oogststoet Oostakker 30 augustus 2022

Voor de 9° maal werden we door Danny Depoortere uitgenodigd voor de Oogststoet in Oostakker die dit jaar voor de 44° maal doorging na een schrikkeljaar in 2020 door de Pandemie.
Dit was er niet aan te zien daar de Stoet terug zijn oorspronkelijke vorm terug heeft aangenomen, na een ingekorte uitgaven in 2021 door de wegenwerken in Oostakker Centrum.

Alle heisa aan de kant gezet dit jaar en iedereen kon terug deelnemen zoals andere jaren.
De aanwezigheid van onze club met menige tractoren en materialen is door de jaren een vast gebeuren in deze stoet 

Het teamwerk was schitterend al bij vanaf vertrek , stoet en huiswaats keren. Een deel van de materialen werden op voorhand geladen en klaar gezet, samen met Jan, Maarten en Johan.
Zodanig we dinsdag tijdig konden aanzetten in konvooi richting Oostakker . Netjes op tijd kon iedereen zijn plaats innemen op de voorziene genummerde plaatsen en werden de andere historische items aan de stoet bekeken. Ondertussen waren er ook al enkele leden ons komen vervoegen en bij een gezellige drink maakten we ons klaar voor het vertrek van de stoet.

Mooi op tijd werd de stoet aangezet en door het gebruikelijke opstellen van de volgorde der deelnemers kon iedereen de colonne zien voorbij rijden en alles aanschouwen.
Van onze club  uit waren er 8 verschillende uitvoeringen in de stoet.  De gerestaureerde Vicon aardappelplanter werd getrokken door Willy Verlee die enkel jaren geleden onder  handen werd genomen zodanig deze nu als nieuw erbij staat. Wout zelf had den John Deere aanhanger in zijn trekhaak van de Hanomag met een Bietensnijmachine en aardappel sorteerder.

Jan Van Den Eeckhout volgde met de john Deere trekker en de John Deere maaibalk n°4.
Iets verder in de stoet was het Willy Bauwens met de Lanz Alldog met zijn 4 kaarters in de laadbak met onder andere 2 leden van onze club, Bert Deweirdt en Luc achten.
Aimé Van De Voorde volgde ons met zijn bijna vertrouwd ritueel van een wagen volgeladen met jong vrouwen. Dit op aanvraag van de oogststoet zelf om een trekker te voorzien om de wagen met de Chiro meisjes in de stoet te alten meerijden. En daar deze heel tevreden waren van de Chauffeur van vorig jaar, deden we terug beroep op Aimé, die niet moest twijfelen om zich kandidaat te stellen. 😊

Maarten Verdonckt was dan terug van de partij met de Gregoire dorskast zoals andere jaren, deze dorstkast was een Gift van de familie Gregoire aan OTL door toedoen van Maarten.

Marc Van As trok dan de PR wagen van onze club met een reclame doek van de komende veiling, Ruilbeurs en Rommelmarkt waarbij het laatste bij velen onder de toeschouwers hun aandacht trok.
Op de wagen zelf stonden onze Mascotte Eline in OTL kledij samen met de voorzitter samen om en rond de 45 kg snoep uit te gooien voor de kinderen maar ook sommige volwassenen stonden met open handen om ook snoep te kunnen krijgen. Niet altijd even makkelijk om iedereen tevreden te stellen en te zorgen dat er tot het einde van het parcours genoeg snoep voorhanden was.
Dit laatste was jammerlijk niet geslaagd waardoor er een paar 100m niks meer kon uitgegooid worden daar er wat was gespaard om de laatste tientallen meters iets over te hebben voor de tribune met hun genodigden en door de kinderen in het Centrum van Oostakker.

Last but not Least was er   de  trekker met Willy De Waele die gevraagd was aan onze club door ook Danny, deze om de Vlaaienwagen mee te trekken in de stoet, niet onbelangrijk op deze Vlaaiendinsdag in Oostakker.
 

Naast onze deelnames was er natuurlijk nog veel anders te zien, zoals de Brabantse en andere paarden, Historisch landbouw materiaal met in totaal 46 verschillende uitvoeringen. Te veel om allen op te noemen, di eer niet was heeft toch iets gemist en kan alleen maar gezegd worden, neem volgend jaar ook deel aan deze stoet met onze club of kom genieten als toeschouwer.

Na de stoet werd er gezamenlijk alles opgeladen wat diende geladen te worden met daarna met ons allen samen werd er nog nagepraat met bijgekomen leden en andere sympathisanten.  Keurig op tijd werd er afscheid van het Festival genomen , wat nog tot in de vroege uurtjes doorging, en reden we met zijn allen in colonne terug naar de pauwstraat waar het meest werd afgeladen en in de schuur geplaatst. Zo was iedereen veiling thuis en was het een Super team dag voor onze leden.

 

Beeld en Tekst : Raf Janssens

Gerelateerd