Nieuws
17 oktober 2021

Onderdelenmarkt, Ruilbeurs en Machineveiling.

Beeld en tekst : Raf Janssens

Het was geleden van 20/10/2019 dat de schuur werd omgebouwd tot gezellige cafetaria voor een evenement van zowel een Veiling als voor Onze Historische Dagen.

Er was vel vraag naar de veiling zowel van verkopers als van kopers. Door de 2 jaar stilliggen heden meerdere materialen opgespaard om deel te nemen aan de Veiling in de Pauwstraat.
Het aanbod was dan ook vrij groot waarbij we levering stop dienden in de lassen bij 150 te verkopen items op 1 namiddag .

Vaste ploegen
Onze vaste standhouders aan de Ruilbeurs waren reeds present vanaf de zaterdag namiddag en konden reeds rustig uitbouwen om zondag morgen vanaf 9-10u klanten te ontvangen voor de verkoop van hun artikelen. De Rommelmarkt bracht iets minder standhouders dan andere jaren, waarvan de reden ons onbekend is gebleven. Onze vaste Crew met Ivan, Wout en Marc hadden op zaterdag het terrein voor standhouders netjes ingedeeld zodat alles vrij vlot verliep Zondagmorgen.

Vanaf 9u had Pascal de catering klaar gezet en was er reeds koffie voor de eerste bezoekers en standhouders die door onze dames Crew werden bediend in snel tempo en alle vriendelijkheid.
Het jonge equipe had terug succes bij de bezoekers wat zich alleen maar bewees in een mooie omzet aan de bar.

Blij terugzien
Vanaf 10 u was er interesse op de beide markten en arriveerden de eersten voor de te koop gestelde
materialen en machines op de weide. Een groot aantal oldtimer liefhebbers konden elkaar treffen op de weide of aan de bar waar gezelligheid troef hing waarbij meerderen elkaar toch een lange tijd niet
meer gezien hadden. Een aantal hadden interesse in te koop gestelde items, konden tijdens de veiling zelf niet aanwezig zijn, doch konden bij Pascal een schriftelijk bod uitbrengen waar dan rekening mee werd gehouden wanneer het Item werd opgeroepen.

Tijdens de middag konden de bezoekers de innerlijke mens nuttigen aan de Frietmobiel zodanig ze met een versterkte maag hun verhalen konden verder onderling uitwisselen en daarna genieten van de sfeer van de Veiling. Ondertussen had Jan al de motoriseerde items aan de praat gekregen en met sommigen een kleine test rit gedaan of enkel de motor stationair maten draaien.

Druk bezochte veiling
Vanaf 13u30 was de opkomst van bezoekers statig gestegen en kon er kort daarna aan de veiling begonnen worden. In de schuur stonden aan 50 tal items te koop van handgereedschap tot loopmaaiers, spanbanden, set filters en noem maar op. Het merendeel van deze items ging vrij vlot van de hand en vonden elk een nieuwe eigenaar.

Daarna werd er verder verkocht met de Items welke voor de schuur stonden op de Beton, van Park-
en Tuinmateriaal, banden en wielen  waarvan ook de meeste een nieuwe eigenaar vonden ,tot enkele Personen wagens, waarvan ook deze laatste van de hand gingen . Nadien werden de grotere items op de weide opgeroepen .

Van meststofstrooiers, grondbewerking machines, Tractoren jong en oud en als blikvanger, een John Deere 630 maaidorser. De mobiele items werden grotendeels vakkundig  voorgereden door Jan die toch enige ervaring heeft met allerlei rijdende voertuigen ne machines. Verschillende machines zijn van de hand gegaan, net als de tractoren en de Kubota terreinwagen gingen onder de hamer met succes. Wat betreft de Maaidorser, deze zal in de toekomst nog te zien zijn bij onze evenementen daar deze is aangekocht door 2 clubleden.
Meer info zal later nog volgen als we deze op de weg zullen zijn rijden. Alvast proficiat voor de kopers.

Geslaagde Oldtimer meeting
Na de veiling werd er zoals gewoonlijk nog na gekeuveld en gepraat onder de bezoekers onderling over de verschillende verkopen en over het Oldtimer milieu. Niettegenstaande bij het einde van  een te kort aan vaten bier werd vastgesteld , werd dit probleem toch opgelost met een nalevering en kun er nog verder gedronken, gepraat en plezier gemaakt worden.

Zoals altijd was he teen geslaagde dag waarbij iedereen happy was om elkaar nog eens terug te zien onder normale omstandigheden en zonder vrees voor het Corona gebeuren. Helaas heeft deze gemoedrust niet lang kunnen duren, daar er enkele weken nadien de besmettingen en ziekenhuis opnames terug stegen. We hopen op het beste voor iedereen en kijken reeds vooruit naar de volgende veiling op Paasmaandag 18 april 2022
 

Gerelateerd