Nieuws
16 augustus 2020

O.T.L. Mini Tourrit

Geslaagde Mini Tourrit Zondag 16 August 2020

Tekst en beeld:  Raf Janssens

Eerste rondrit in 2020

Om wat verstrooiing te bieden in een periode waarin bijna alles is afgelast, wilden we een inspanning doen om onze tractoren van stal te halen en in groep een kleine rondrit te doen.

Met een beperkte groep zijn we er mooi in geslaagd om er een fijne dag van te maken voor de

deelnemers en de bezochte horecazaken tijdens deze rondrit.

 

In samenwerking met ons lid Walter De Latthauwer werden de locaties en de rit uitgestippeld.
De bedoeling was om een middagstop te maken in ons huiscafé “Klein Ledeberg”, doch door een té beperkte ruimte op het terras, dienden we uit te kijken naar een alternatief. Door het nuttige aan het aangename te koppelen, werd er vrijdag bij het leveren van een zitmaaier bij Cercle Melle een afspraak gemaakt om de tussenstop te maken op het terras van het nieuw aangelegde voetbalterrein. Iets heel anders dan onze normale stopplaatsen.
Er mogen al eens wijzigingen zijn in het patroon.

 

Vlotte parkeermogelijkheden om en rond de kerk van Beervelde

Zondagmorgen 9u waren de eerste deelnemers reeds paraat om zich te settelen op het zonnige terras van De Bonte Koe bij Gert in het  centrum van Beervelde. Met de Covid-19  maatregelen hadden we een heel andere structuur. Er werden geen drank- of eetbonnen verdeeld, iedere deelnemer diende in te staan voor eigen ontbijt en lunchpakket en de consumpties werden individueel afgerekend bij de café-uitbaters.

Alles verliep vlot bij aankomst, waar er voldoende parking was voorzien om en rond “De Bonte Koe” op het kerkplein. Mooi op tijd werd de koffie genuttigd op het zonnige terras en zag je de leuke sfeer bij onze oldtimervrienden, waarvan de meesten elkaar al een hele lange tijd niet meer hadden gezien en al zeker niet in de context van een rondrit.

 

Niet met paard & koets, maar met de trekker nam Walter het voortouw

Samen met Walter werd de colonne om 10u op gang gebracht richting Melle. De wegen waren deels uitgestippeld samen met Walter voor het John Deere Gator Treffen in 2019 en waren ook voorzien voor onze rondrit tijdens onze Historische Dagen 2020, die helaas niet kon doorgaan. De rit werd wat aangepast door Walter, die voldoende ervaring heeft met deze prachtige landwegen die hij regelmatig op zondag met paard en koets doet.

 

Hij leidde ons langs, voor velen, ongekende veldwegen waarbij bijna iedereen nieuwe plekken kon ontdekken. Sommigen passeerden hun eigen deur zoals Etienne Van Der Sype, wiens gezin hem stond op te wachten en iedereen toewuifde bij het langsrijden. Niet alleen deze mensen begroetten ons langs de wegen, ook terrasbezoekers in en rond Laarne en mensen langs de straat waren verheugd terug een colonne tractoren te  zien voorbijrijden.

 

Sympathie van buren en weggebruikers

Daar het geen massa rondrit was, kregen we ook veel sympathie van weggebruikers die niet al te lang dienden stil te staan bij het kruisen van sommige wegen; zo heeft alles een voordeel.
Op weg naar Melle konden we het toch niet laten om onze vaste stek “Klein Ledeberg” te passeren waar tot grote spijt niet konden halthouden. We merkte dat het terras reeds druk bezet was maar kregen toch vriendelijke gebaren van de terrasbezoekers.

 

Eenmaal daar voorbij was het nog een korte rit naar “Cercle Melle” waar de Voorzitter Jan Dewaele genoeg ruimte had voorzien voor het parkeren van onze tractoren vlakbij de inkom.
Van een ideale verwelkoming gesproken. Onder deze voetballiefhebbers waren oldtimertractoren nog nooit gezien. Daar zich onder de voetbalfanaten een aantal Vespa en oldtimerauto’s verzamelaars bevonden, viel ons bezoek zeker in de smaak.
 

Zitmaaier voor terrein met kunstmatten

Het was een zonnige zondag zodat iedereen kon genieten in open lucht, al dan niet onder een parasol om de lunchpakketten te nuttigen bij een drankje in een bubbel van 5 personen. Het was een aangename tussenstop met enkele anekdotes. De pas aangekochte zitmaaier stond netjes te pronken op het kunstgras voetbalterrein en enkele dames namen het heft in handen voor een pose of een ritje met de nieuweling.

 

Als kers op de taart werden onze bezoekers getrakteerd door de club “Cercle Melle” en mede sponsor “Immo Poppe”. Dit viel natuurlijk bij iedereen in de smaak waarbij we  door deze mensen werden uitgenodigd voor een eventuele volgende afspraak op het terrein gekoppeld aan een bezoek aan Brouwerij “Huyghe” vlak in de buurt. Een opstekertje voor een volgende rondrit in 2021 of  2022.

 

Oldtimer ontmoetingsplaats bij Pelé

De rit werd nadien verder gezet via verharde veldwegen door de gekende Bommels in Heusden, welke we al meerdere keren bezochten, maar steeds vanuit een andere richting. Tot nu toe waren de weergoden ons gunstig gezind en reden we in een mooi tempo richting Zavelstraat in Wetteren naar het Oldtimer trefpunt “De Lindekens bij Pelé”. Patrick en Ann hadden de laatste weken vrij veel ervaring met het ontvangen van (oldtimer)groepen zoals kevers, vespa’s, fietsen en bromfietsen, andere auto’s en voor deze keer oldtimertractoren. Het café is gehuisvest recht tegenover onze 2 leden, Marcel Verlee en Leon Boulaert, waarbij Marcel deelnemer was aan deze rit. Leon, zijn echtgenote Laurette en de Marie-Claire, de echtgenote van Marcel, zaten ons al op te wachten op het terras bij Pelé.

 

Op de parkingweide waren 2 partytenten voorzien met tafels en stoelen, alles volgens de Covid-19 en bubbelvereisten zodat iedereen in alle rust kon genieten van deze tussenstop.

Een aantal andere voertuigen zoals USA Ford, enkele VW Kever auto’s en een paar Oldtimer tractoren kwamen ons vergezellen aan de tent. De korte pitstop werd iets uitgebreider door deze bezoekers en ook door geïnteresseerden vanop het terras en uit het café. Het duurde eventjes vooraleer iedereen klaar was om de rit verder te zetten richting Laarne.

 

Van de Zavelstraat werd er nog een korte tour gemaakt naar Laarne waar we te gast waren in “De Kapelle” bij Jan, een gezellig cafeetje met groot zonneterras, petanqueplein en ruime parking. Ook dit etablissement is ons bekend van onze ledenrondrit 2019 waar we in de tent naast het Café van ons middagmaal konden genieten. Stof genoeg dus om de gesprekken op gang te brengen en een geslaagde rondrit mooi af te sluiten. Niet vergeten, voor de meesten was dit het eerste treffen van 2020.

 

Mooie droge afsluiting van de rit

Daar de wolken steeds donkerder werden, besliste de meerderheid om toch geen risico te nemen om door de regen te moeten rijden en keerden tijdig huiswaarts.

Dankbaar voor de gezellige zondag werden er alvast afspraken gemaakt voor de rit in Laarne op 29 augustus in Laarne en voor onze Ledenrondrit op 13 september ’20.

 

Gerelateerd