Nieuws
09 juli 2018

Kermis Eenbeekeinde II

Elk jaar opnieuw ben ik verwonderd. Veel vertrouwde gezichten maar ook nieuwe mensen die zich kunnen vrijmaken om op een maandag deel te nemen aan deze rondrit tijdens de kermis op het Eenbeekeinde.

Alle lof voor deze rondrit gaat naar Kenneth, die de route uitstippelt en zorgt voor een deskundige begeleiding van motards, naar mijn superdames die het ontbijt verzorgen en naar de traiteur die zorgt voor de traditionele steak met frietjes.

Zelf neem ik dit jaar heerlijk relaxed plaats in de Samecar van Pascal Aerts die mij een hele dag rondrijdt (waarvoor dank) en de mogelijkheid biedt om overal bij te zijn.

Aan inschrijvingen geen gebrek en evenmin gebrek aan enthousiasme voor deze rondrit. We vertrekken omstreeks 9u30 en leggen een hele rit af naar onze eerste tussenstop ‘t Bakkershof in Merelbeke, gelegen in een prachtige groene regio middenin het natuurgebied “De Makkegemse bossen”. Deze gerestaureerde hoeve doet nu dienst als kinderboerderij maar is ook een gekende stopplaats voor wandelaars en fietsers. Tijdens dit eerste gedeelte van de rondrit lopen we behoorlijk wat vertraging op en later die dag zal blijken dat we deze achterstand niet meer kunnen inhalen. Van ’t Bakkershof rijden we naar onze lunchstop het “Ganzenhof” in Balegem, vlak naast het station. Geen onbekende plaats voor wie er ook in 2016 bij was. We moeten een beetje goochelen om iedereen geparkeerd te krijgen aangezien de parking grotendeels volzet is en een groot aantal tractoren moet wat verderop t.h.v. het rondpunt parkeren.

Tijdens deze middagpauze beslissen Kenneth en ikzelf de rit wat in te korten om niet helemaal in de problemen te komen met de aankomst aan de feesttent in Destelbergen. Dat blijkt een goede beslissing te zijn want we blijven de rest van de namiddag tegen de klok “tuffen”. Van Balegem brengt Kenneth ons langs prachtige wegen op meer vertrouwd gebied (Destelbergen) om nog eventjes naar Sint-Amandsberg te rijden waar we verwacht worden in Café Colombo. Onder de kerktoren van de Oude Bareel wachten Ingrid en Alain ons op om uiterst georganiseerd iedereen snel van een drankje te voorzien. Café Colombo verhuisde vorig jaar van de Antwerpsesteenweg tegenover Fashion Graphics, naar de Oude Bareel tegenover de Carrefour. Met een fris en vernieuwd interieur en een groot terras  is het er aangenaam vertoeven. Van daaruit rijden we in rechte lijn via de straat met de meeste verkeersdrempels, nl. de Beelbroekstraat, naar het Eenbeekeinde waar de tractoren traditiegetrouw aansluiten aan de avondmarkt t.h.v. de feesttent en iedereen zich tegoed kon doen aan de steak met frietjes.

Bedankt voor jullie deelname aan deze mooie dag

Verslag : Katleen Verheylezoon
Foto's : Raf Janssens

Gerelateerd