Nieuws
30 juli 2023

Belgisch Kampioenschap Oldtimer ploegen 30 juli 2023 Doel/ Kieldrecht

Belgisch Kampioenschap Oldtimer ploegen  30 juli 2023 Doel/ Kieldrecht

Beeld en tekst : Raf Janssens

Belgisch oldtimerploegen B.O.P.is een overkoepelende vereniging van oldtimer clubs in België dat als doel heeft oldtimerploegen in België aan te  moedigen.

Door deze vereniging en in samenspraak met Berti Vanmeer en  ons lid Peter Mussche werd het Belgisch Kampioenschap ingericht in de Polders van Doel en Kieldrecht. Een mooi terrein werd ter beschikking gesteld door toedoen van Peter Mussche van de Kieldrechtse landbouwer Karel Smet

Clubleden deden mee .
Om te kunnen deelnemen aan Oldtimerploegen dienen de tractoren en ploegen geproduceerd te zijn voor 31/12/1959. Met het bouwjaar van de tractoren zijn wel enkele schommelingen toegestaan doch in de ploegen zelf niet.

Onder de ploegers hadden we enkele leden van onze club als deelnemers: Annet en Wout van Delft, Mark Van As en Last but not Least Peter Mussche. De cateringtent werd uitgebaat door vrijwilligster Agnes, de vrouw van Peter Mussche die de bezoekers en deelnemers op een wenk kon bedienen . 

 Enkele namen deel buiten wedstrijd zoals 2 Nederlandse deelnemers  en 2 Young Ploegers.

Zaterdag en Zondag
Op zaterdag waren er mogelijkheden voor het proefploegen en zondag vanaf 11u werden de openingsvoren getrokken als begin van de wedstrijd. Deze beginvoor is uiterst belangrijk om het hele wedstrijd perceel netjes rechtlijnig te kunnen behouden. Een regelmatige diepte en recht voor zijn daarom van grote tel. Nadat de jury de beginvoor had beoordeeld konden de ploegers hun gang gaan om het perceel af te werken.

Tussen de deelnemers zag je wel een verschil tussen de ervaren wedstrijd ploegers en degenen welke deelnamen voor sociale en oldtimer gevoel. Niettegenstaande een leuke bedoening onder elkaar om deze historische ploegen te laten glimmen.

Afsluiter in de tent en kniktractor
Na het eindigen van de wekstrijd werden de punten toegekend door een professionele jury op het geheel van ploegen, zoals de aanstorting, het in – en uitzetten van de ploeg en een legele geheel van het ploeg terrein.

Daar dit enige tijdspanne vroeg werd er ondertussen gezellig nagepraat met de ploegers en de bezoekers bij een frisse pint of frisdrank. Als toesmaakje kwam er onverwacht een Amerikaans John Deere 7520 kniktractor van een Meerdonkse oldtimer liefhebber het terrein opgereden wat op zich een mooie afsluiter was van deze dag.
 

Naderhand werden de prijzen bekend gemaakt van dit kampioenschap waarvan U de uitslag hieronder kan terug vinden op oldtimerploegen.be

 

30- 07-2023 Kieldrecht  Uitslagen door Berti Vanmeer
                  heen en weer geer
  

1 Danny Van Hullebusch             117 punten

2 Annette van Delft                      101

3 Wout Van Delft                           85 

                                                          

                                   heen en weer parallel                                                           

1 mario jordens                           134 punten

2 frederik leenaers                      129 

 

                                     rondgaand oldtimer 

1 Johan Standaert                      126 punten 

 

                                      rondgaand classic

1 Noel leenaers                         143 punten

2 Cuyvers Jos                            142

3 luc van de kerckhove              131

4 Marc van As                             92

5 Peter Mussche                         88

 

                                       rondgaand wiel

1 firmin de vos                          148 punten

2 flor luytens                             116

 

Gerelateerd