Nieuws
07 mei 2022

De Dag van de Fendt verzamelaars.

Op zaterdag 7 en Zondag 8mei stelden de familie Van De Walle uit Lichtervelde hun weide open voor een tentoonstelling van om en rond de 150 tractoren waarvan er 135 van de familie.
Een 50 tractoren stonden in een nabijgelegen loods, meestal dubbels om nog te restaureren.
Willy en de 2 zonen Marc en Mario begonnen de verzameling in 1992 als Fendt dealer waarbij de “oude” overgenomen tractoren stillaan een verzameling vormden.

90% van de tentoongestelde tractoren zijn eigendom van de familie, anderen waren gebracht door vrienden Fendt Liefhebbers. Zo waren er een aantal items aanwezig van wijlen Remon De Sutter nu tentoongesteld door zijn weduwe en huidige vriendin van  Jaak Vannevel en een deel overgenomen door Dieter Van Hootegem, hartsvriend van Remon. Zo was de oudste trekker op het terrein van Bouwjaar 1937 uit de verzameling van Remon De Sutter.

Er was een groot aanbod van verschillende Fendt type tractoren waarvan heel wat rariteiten die de doorsnee Oldtimertreffens niet te zien zijn. Zo waren te zien, De Fendt Agrobil 5 waarvan er maar enkelen nog zijn in België en in kleine hoeveelheid geproduceerd zijn, net als Waterdamp gekoelde modellen, een Baggerlader, Fendt heftruck, werktuigendragers al dan niet uitgevoerd met aardappelplanter of veldspuit. En verder bijna alle type Dieselross, Farmer en Favoriet modellen konden aanschouwd worden.Ook naast elkaar stonden de eerste rupstrekker van Fendt met daarnaast de nieuwe 943.

Het was crème de la créme voor de Fendt liefhebbers die zich konden vermaken met de mooi opgestelde variatie van tractoren en machines waarbij ieder model een identificatie bordje hing met type, bouwjaar en verdere specificaties.
Eveneens van Duitse makelij was er een Claas zelfrijdende- en getrokken maadorser te zien
en het volledige gamme Wesler tractoren bestaande uit 15 modellen.

Het was de 3de maal dat de familie deze tractoren ten toon stelt, in 2002 ten voordele van het Kinderkankerfonds, 2017 Carnavel .
Net als bij de vorige edities gaat de opbrengst van de expo naar het goede doel. Dit jaar viel de keuze voor Make-A-Wish. “Onze schoondochter is op haar 29ste overleden aan kanker. We kennen het belang van organisaties die zich inzetten voor mensen met een vreselijke diagnose. zegt moeder Monique Vandierendonck (63), die ook haar schouders onder het evenement hiep zetten.

We wensen hen een warm hart toe en verder veel succes met hun Fendt hobby.

Beeld en tekst
Raf Janssens

Gerelateerd