Nieuws
07 oktober 2018

Benefiet Opendeurdag “ Kom op tegen Kanker.” Geldof Tractors

Michel Geldof zette opnieuw de deuren open voor het goede doel  met zijn verzameling tractoren in de Vierschaar te Bavikhove-Harelbeke.

Het succes van de vorige edities was een aanmoediging om dit opnieuw over te doen.
Het lovenswaardig initiatief en het doel ervan werd door de vele aanwezigen gewaardeerd. Het tonen van de mooie gerestaureerde tractoren moet niet altijd gepaard gaan met BOEM-BOEM en rook volgens Michel, het kan ook een op een zachte manier gebeuren met als doel een bijdrage te leveren aan mensen en families die door kanker getroffen zijn.

De opbrengst wordt niet zomaar weggegeven, maar wordt besteed aan een tastbare en zichtbare bestemming en gaat naar Kinderkankerfonds “Koester” in het U.Z. Gent, onder voorzitterschap van een neef van Michel. Prof. Benoit, alom bekend. Michel heeft indertijd het kinderkankerfonds helpen opstarten.

Op uitnodiging van Michel en Steven hebben we het event gepromoot via onze site en een ruim verspreide mailing naar Belgische en Nederlandse Oldtimer liefhebbers. Een kleine geste naar deze mensen toe, waar we vorig jaar hartelijk ontvangen werden met onze club bij onze uitstap naar de Westhoek waar iedereen nog aan terugdenkt die had deelgenomen.

Samen met Wout en de gebroeders De Graeve- De Braeve hadden we afgesproken kort na de middag in Bavikhove. Een betere planning zou nooit lukken, daar we allen op hetzelfde tijdstip op de parking aankwamen. Het was al een drukte van jewelste van bezoekers die er aankwamen, enkelen zelfs met een Oldtimer tractor .
 

Via de hoofdingang begaven we ons naar de verzameling tractoren en het eerste wat ons opviel was onze affiche van de Ruilbeurs die aan de inkomdeur de aandacht trok, waar we Michel en Steven dan ook voor bedankten. Eveneens in de loods hangt nog steeds onze spandoek van de Internationale Deutz Tractorendag in 2008. Steeds fijn te zien hangen in deze verzameling.

In de omgebouwde cafetaria troffen we een aantal leden van onze club en andere gekenden.
Een niet te missen persoon, Piet Verschelde, konden we vinden aan een tafel met enkele handelaren en klanten van Piet, zo ook Dhr. Kurt Aumann, de veilingmeester van Aumann Auctions uit Illinois USA. Een leverancier en klant van Piet en Michel Geldof. Piet stelde ons prompt voor aan Dhr. Kurt Aumann die wellicht het grootste tractor veilinghuis heeft in de USA van Oldtimer en Vintage tractoren.
Een sympathiek persoon die 4 dagen in België was voor zaken maar die ook als doelstelling had om de verzameling van Michel te bezoeken en mogelijks prospectie te doen in ons klein Belgenland. Steeds aangenaam internationale contacten te kunnen leggen op zulke dagen. De gegevens van OTL en Aumann werden uitgewisseld en wie weet komen deze wel eens van pas.

Doch niet enkel daarvoor waren we afgezakt naar Bavikhove, ook voor de sociale contacten met onze leden en de tentoongestelde tractoren binnen het gebouw en op de weide ernaast. Net als bij ons bezoek stonden een groot aantal Deutz tractoren buiten opgesteld, om binnenin genoeg ruimte te creëeren voor de bezoekers. In totaal omvat de verzameling van Geldof Tractors een 189 tractoren met extra een 20 oldtimer tractoren van derden die ook werden tentoon gesteld met ondermeer 4 Lanz Bulldog tractoren van het Deutsches Traktoren & Modellauto Museum Paderborn.  Een pracht van een museum dat we enkele jaren geleden bezocht hebben met onze club.  Deze verzamelaars legden een afstand van +/- 450 km af naar Bavikhove om hun tractoren te showen en het initiatief van Michel te steunen.

Naast het gebouw op de weide was er veel belangstelling waar rondom rond menig tractoren stonden opgesteld en waar een aantal mastodonten hun uitzonderlijk geluid van 1-cilinders lieten horen, met daarnaast de USA stoommachines die Michel en Steven uit de loods hadden gehaald om ze te laten demo rijden op het terrein.

Eenmaal terug in het gebouw troffen we Jan en Leon van VDI Auctions die ook aanwezig waren met een stand aangaande hun veilingen. Kortom het was een Internationaal gebeuren in Bavikhove.
Ook werden er contacten gelegd voor onze komende Historische Dagen in 2019 waarbij we zullen kunnen rekenen op een 3-tal 4x4 tractoren uit de Geldof verzameling. Afspraken  werden gemaakt met Kris De Vos en Luc Van Sinay voor onze voorjaarsreis in 2019. Al bij al hadden we dus een vruchtbare dag achter de rug waar we in een mum van tijd veel hebben kunnen afspreken.

Zondag 7 Oktober 2018  - Opendeurdag bij Geldof Tractors was een hele belevenis voor wie interesse heeft in Oldtimer tractoren. Hoedje af voor de organisatie van dit gebeuren. Een echt gemis voor diegenen die niet aanwezig konden zijn. Er zijn woorden tekort om dit verhaal over te brengen. Op de Facebook account van Otl De Lozen Boer kan U een album vinden van ons bezoek aan Geldof Tractors met een  45 foto’s en een 6 tal video opnames.

Wij wensen de mensen van Geldof Tractors nog veel succes met hun verzameling waar nog steeds tractoren bijkomen. Het was heel fijn door deze mensen verwelkomd te worden en wij danken hen voor de goede samenwerking.

Verslag en Foto’s : Raf Janssens
 

Gerelateerd